default-image

Αλαλούμ με τα γενόσημα

Υγεία
Αλαλούμ με τα γενόσημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μαχαίρι στο κόκαλο βάζουν οι απαιτήσεις των δανειστών, δημιουργώντας αλαλούμ με τα φάρμακα. Από 23% που είναι σήμερα το μερίδιο των γενόσημων το μνημόνιο θέλει να διπλασιαστεί και να φτάσει το 40% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Για βίαιο καθεστώς κάνει λόγο ο φαρμακευτικός κόσμος, που ζητάει περισσότερο χρόνο προκειμένου οι πολίτες να συνηθίσουν την ιδέα των γενόσημων, αλλά και να αποφευχθούν τα πρόστιμα που θα πρέπει να πληρώσουν οι φαρμακοποιοί στην περίπτωση που δε φτάσουν το στόχο που επιτάσσει η τρόικα.

Το γεγονός ότι ο στόχος αυτός παραμένει ανέφικτος εδώ και τρία περίπου χρόνια ομολογεί την αδυναμία ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης, τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, που όπως επισημαίνει από τις αρχές του Σεπτέμβρη ο ιατρός συνταγογραφεί τη φαρμακευτική ουσία, ενώ η επιλογή του σκευάσματος ανήκει στο φαρμακοποιό.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_58rzbmki/

Εκτός όμως από το φετινό στόχο, μέχρι του χρόνου η αύξηση του μεριδίου των γενόσημων φαρμάκων για εξωτερικούς ασθενείς, αλλά και για τους ενδονοσοκομειακούς, θα πρέπει να φτάσει κατά όγκο το 60%.

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News