Ειδήσεις

Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, ξεκινά επαφές

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έχει μπροστά του ένα φορτωμένο πρόγραμμα, με επαφές με ξένους ηγέτες.

Τον πρωθυπουργό περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο, στο οποίο θα διαμείνει, ομογενείς, διπλωμάτες και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, τους οποίους χαιρέτισε φτάνοντας, όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Βίντεο από την άφιξη του πρωθυπουργού και τις ολιγόλεπτες συνομιλίες που είχε στο λόμπι του ξενοδοχείου δημοσίευσε το greekreporter

Εως την Παρασκευή, οπότε και επιστρέφει στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες. Με τον Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει «κλειστεί» κατ' ιδίαν συνάντηση και ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επαφή με τον Αμερικανό πρόεδρο στο δείπνο που θα παραθέσει ο τελευταίος προς τιμήν των ξένων ηγετών.

Ο κ. Τσίπρας, θα έχει όμως συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, όπως και μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως και μεταξύ άλλων με τους Προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού και της Παλαιστίνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015», καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση.

Παράλληλα, θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει σε πάνελ, το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Σχόλια