default-image

Δεν ήταν σφαγή, αλλά απλώς... ζωοοκλοπή

Κρήτη
Δεν ήταν σφαγή, αλλά απλώς... ζωοοκλοπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιτόπια εξέταση των Αρχών, έδειξε ότι η πρώτη εκτίμηση περί σφαγής 15 περίπου προβάτων (τα περισσότερα σε κατάσταση εγκυμοσύνης) από βάρβαρους δράστες, τελικώς... δεν είναι ακριβώς όπως είχε καταγγελθεί.

Για την ακρίβεια η επιτόπια αυτοψία έδειξε ότι τα ζώα που βρέθηκαν νεκρά, είχαν απλώς μείνει εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, αφού τα έδεσαν εκτός του προφυλαγμένου χώρου οι ζωοοκλέφτες που είχαν αρπάξει 40 ζώα και τα φόρτωσαν σε φορτηγό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, οι ζωοοκλέφτες σκόπευαν να επιστρέψουν για να πάρουν και τα υπόλοιπα 15 ζώα που άφησαν δεμένα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού τα σχέδια τους χάλασαν από την ξαφνική φθινοπωρινή μπόρα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ακολούθησαν, με κύριο χαρακτηριστικό την ισχυρή βροχόπτωση.

Τα άτυχα ζώα, εκτεθειμένα στην καταρρακτώδη βροχή και στα στοιχεία της φύσης, δεν άντεξαν και "έσκασαν" μέχρι τις βραδυνές ώρες που οι ιδιοκτήτες τους μετέβησαν στο ποιμνιοστάσιο.

Βλέποντας τα ζώα του νεκρά και δεμένα, ο ιδιοκτήτης πίστεψε ότι τα είχαν σφάξει οι άγνωστοι δράστες, ωστόσο η προσεκτική εξέταση δείχνει ότι τα ζώα πέθαναν από την έκθεση στην κακοκαιρία και όχι από ανθρώπινο χέρι.

Οπότε πλέον γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια "απλή" περίπτωση ζωοοκλοπής και όχι για πράξη εκδίκησης, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία που διεξάγει έρευνες για την εξιχνίαση του συμβάντος.

Να θυμίσουμε ότι το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στον Πλάτανο Αμαρίου, και μάλιστα την ώρα που όλοι οι κάτοικοι του χωριού γιόρταζαν το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και συμμετείχαν στις σχετικές εκδηλώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News