default-image

Πλούσιες εκδηλώσεις στο Λασίθι για τη Γιορτή του Τουρισμού

Κρήτη
Πλούσιες εκδηλώσεις στο Λασίθι για τη Γιορτή του Τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα εγκαίνια της έκθεσης τοπικών προϊόντων στη Λίμνη, ξεκινούν απόψε οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το πρωί της Κυριακής 27/9, με τη συνδρομή ποδηλατών στη διαδρομή Άγιος Νικόλαος-αρχαία Λατώ.

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στηρίζουμε καθημερινά το βασικό μας προϊόν και να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους ξένους επισκέπτες μας», τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης  Ζερβός, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα γίνουν το διήμερο αυτό στην πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα της Ελούντας και του Σισίου.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Αισθητήριων Οργάνων και Γευσιγνωσίας - εκδήλωση που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Ερμής", με παράλληλες παρουσιάσεις μινωικών γεύσεων αλλά και της σύγχρονης κρητικής κουζίνας, καθώς και στις μουσικές βραδιές που θα πραγματοποιηθούν σε δύο ακόμα περιοχές του δήμου, όπου υπάρχει μεγαλύτερη πυκνότητα τουριστών, καλώντας τέλος πολίτες και επισκέπτες να γίνουν κοινωνοί των δράσεων αυτών.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

* Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου: Έκθεση και πώληση τοπικών προϊόντων (Λίμνη).

* Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

- Ποδηλατοβόλτα-επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Λατούς με τον ΠΟΑΝ - Εκκίνηση 11:00 στη Λίμνη

- Έκθεση και πώληση τοπικών προϊόντων στη Λίμνη.

- Συναυλία κρητικής μουσικής με το συγκρότημα του Γιώργου και του Νίκου Βάρδα και τη συμμετοχή της Σχολής Χορού Γιαννίκου-Ταμιωλάκη (έναρξη 20:00).

- Παραλιακός-1ο Συνέδριο Αισθητήριων Οργάνων και Γευσιγνωσίας. Μινωικές γεύσεις με την Jerolyn E. Morrison (15:00-19:30). Μαγειρική με παιδιά με το σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, (15:00-19:30).

Προβλήτα Ελούντας

* Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου: Συναυλία κρητικής μουσικής με τους Σήφη Αποστολάκη, Δαμιανό Μαυράκη, Χαράλαμπο Παρασκάκη και Γιάννη Σφακιανό (20:00).

Σίσι

* Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου: Συναυλία Πολυφωνικής Μικτής Χορωδίας ΠΑΟΔΑΝ (20:00) στο λιμάνι Σισίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News