Ειδήσεις

Σύλληψη 32χρονου με λαθραία πακέτα τσιγάρα και καπνό

Στη σύλληψη ενός 32χρονου άνδρα σε περιοχή του Ηρακλείου προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 2.375 πακέτα λαθραία τσιγάρα και περισσότερα από 1.800 γραμμάρια καπνού.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας πέρασαν το βράδυ της Παρασκευής (25.09.2015) χειροπέδες στον 32χρονο, ο οποίος είναι υπήκοος Πακιστάν, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Είχε προηγηθεί συντονισμένη επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης τσιγάρων.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 32χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 2.375 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών καθώς και 37 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 1.850 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία από το νόμο φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια