Ειδήσεις

Σεμινάριο για Android εφαρμογές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σεμινάριο με θέμα "Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών" διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, από 19 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 6 το απόγευμα με 9 το βράδυ. Έμπειροι εισηγητές θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και θα παρουσιάσουν στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να αναπτύξει τη δική του Android εφαρμογή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στον προγραμματισμό για Android με χρήση της Java. Επίσης σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με τα νέα εργαλεία ανάπτυξης και τις σύγχρονες τεχνικές.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη γλώσσα προγραμματισμού Java και να κατασκευάζουν τις δικές τους Android εφαρμογές χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης. Πληροφορίες: www.androidseminar.com.

Το Α' μέρος περιλαμβάνει το αντικείμενο: Java Programming-προπαρασκευαστικό για το Android Development (15 ωρών) με θεματικές ενότητες:

-Γνωριμία Eclipse και NetBeans

-Βασικά Στοιχεία Προγραμματισμού

-Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός 1-3

-Γραφικό Περιβάλλον.

Το Β' μέρος περιλαμβάνει το αντικείμενο Android Development (15 ωρών), με θεματικές ενότητες:

-Γνωριμία με το Android Studio

-Γνωριμία με Android SDK και Android Development Tools

-Ανατομία και κύκλος ζωής εφαρμογών Android

-Γραφικό περιβάλλον εφαρμογών Android

-Intents και Activity

-Broadcast Receivers

-Εικόνα, Ήχος

-Μενού Εφαρμογών

-Content Providers

-Sensors

-Fragments

-Γνωριμία με τα Services

-Γνωριμία με τα Widgets

-Δημοσίευση Εφαρμογών Android στο Market.

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 140 ευρώ ανά συμμετοχή. Η συνολική διάρκεια σεμιναρίου είναι 30 ώρες. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, Ηράκλειο, Υπεύθυνη: κ. Μαίρη Βενιχάκη, venihaki@katartisi.gr, τηλ: 2810/302.736 και 2810/302.730 Fax: 2810/227.189. e-mail: info@katartisi.gr web: www.katartisi.gr, fb:www.facebook.com/KekTechnikesScholes.

Εισηγητής: Νικόλαος Καλλιγιάννης, απόφοιτος του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Manchester με πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών, μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιστήμη, Μεθοδολογία Αξιολόγησης Περιβαλλόντων Ταχείας Ανάπτυξης Εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο του Salford. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης στόλου και τον προγραμματισμό σε πλατφόρμες smart-phone Microsoft και Android.

Σχόλια