Ειδήσεις

Ρέθυμνο: Εκτός σίτισης 700 φοιτητές λόγω έλλειψης κονδυλίων

Χωρίς το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο φαίνεται πως είναι τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 700 φοιτητές του Ιδρύματος, στους οποίους δεν ενεργοποιήθηκε η κάρτα σίτισης λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Ήδη υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις, όταν προχθές το πρωί φοιτητές της πανεπιστημιούπολης Γάλλου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Πρυτανείας.

Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% έθεσε αυτομάτως εκτός δωρεάν σίτισης 700 φοιτητές του Ιδρύματος στο Ρέθυμνο, καθώς τα διαθέσιμα κονδύλια, που πέρυσι κάλυπταν 2.100 φοιτητές, φέτος δεν επαρκούν.

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των ελληνικών πανεπιστημίων για μια ακόμα φορά δημιουργεί δυσλειτουργίες και εκατοντάδες φοιτητές είναι σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι λόγω και της κρίσης αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.

Η διοίκηση του Ιδρύματος από την άλλη κατανοεί το πρόβλημα και είναι σε κατάσταση αναμονής. Ωστόσο, είναι πασιφανές ότι, χωρίς τους απαραίτητους πόρους, οι οιωνοί δεν είναι καλοί.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια