Ειδήσεις

Από Δευτέρα πιάνουν δουλειά αναπληρωτές δάσκαλοι-νηπιαγωγοί

Ένα βήμα προς την επίλυση της υποστελέχωσης των σχολείων της επικράτειας έκανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προχωρώντας στην κύρωση των σχετικών πινάκων πρόσληψης των 2.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί).

Το ζήτημα της πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου και γι' αυτό το λόγο οι διαδικασίες δρομολογούνται, έτσι ώστε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να έχει επιλυθεί το όλο θέμα.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να κυρωθούν οι πίνακες πρόσληψης 900 αναπληρωτών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς Eιδικής Αγωγής, η διαδικασία διορισμού τους αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οι περιορισμοί χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ έχουν προκαλέσει κωλύματα αναφορικά με την πρόσληψη διδασκόντων στην Ειδική Αγωγή, ιδιαίτερα για την περιοχή της Αττικής, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια χρηματοδότησης μέσω των πόρων που έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Σχόλια