default-image

Άνοιξαν τάφοι στην Κέρκυρα από τη δυνατή βροχή

Ελλάδα
Άνοιξαν τάφοι στην Κέρκυρα από τη δυνατή βροχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα έπληξε περιοχές της Κέρκυρας η κακοκαιρία. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δυνατή καταιγίδα το πρωί προκάλεσε "βιβλικές" καταστροφές στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στα νότια του νησιού.

Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο τοπίο: Περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν με αποτέλεσμα το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού να είναι μακάβριο.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Κεφαλονιά-Ιθάκη

Τα δύο νησιά του Ιονίου, λόγω της κακοκαιρίας, είχαν μείνει χωρίς ρεύμα για περίπου τέσσερις ώρες.

Στις πόλεις της Κεφαλονιάς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα, ενώ πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε καταστήματα, καθώς η στάθμη του νερού ήταν αρκετά υψηλή.

Αρκετά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία και στο οδικό δίκτυο του νησιού, όπου έχουν κλείσει δρόμοι από κατολισθήσεις καθώς και από πτώσεις δέντρων.

Από το απόγευμα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η καταιγίδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί εκατοντάδες κλείσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δυνατή νεροποντή ξεκίνησε στις 3 μετά το μεσημέρι, και μέσα σε λίγα λεπτά μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος έκανε γνωστό στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News