default-image

Ικανοποίηση για το τουρνουά «Π. Οικονομάκης»

Μπάσκετ
Ικανοποίηση για το τουρνουά «Π. Οικονομάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται με τη 2η μέρα το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο κλειστό του Κλαδισού στα Χανιά. Για τη σημερινή μέρα είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση του Ρέθυμνο Cretan Kings με αντίπαλο την ΑΕΚ που θα ξεκινήσει στις 19:30 (ΟΤΕsport4).

Το μεσημέρι, εντωμεταξύ, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου παρουσία των προπονητών των τριών ομάδων που μετέχουν στο τουρνουά, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την διοργάνωση και την ευκαιρία που έχουν να παίξουν δυνατά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings κ. Ηρακλής Μανουκαράκης και ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μανόλης Αδοντάκης καλωσόρισαν τις ομάδες στο τουρνουά και τις ευχαρίστησαν για την συμμετοχή τους.

Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Θα ήθελα να καλωσορίσω στην Κρήτη και στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» τους δύο κόουτς. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας που βρίσκονται κοντά μας και τους ευχαριστούμε πολύ που δεχτήκανε την πρόσκληση της ομάδας μας. Έχουμε έρθει εδώ για να παίξουμε ένα τουρνουά στην μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη. Έχουμε πει πάρα πολλά για το παιδί αυτό. Ήταν ένας εξαιρετικός φίλος που έφυγε άδικα από κοντά μας. Από κει και πέρα για μας τα φιλικά είναι πολύ σημαντικά. Ξέρω ότι κάθε χρόνο το τουρνουά είναι σαν τελικό τεστ για την ομάδα. Δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πολλά φιλικά και ειδικά στην Κρήτη και πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ήδη χθες ξεκινήσαμε με ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Σήμερα θα αναμετρηθούμε με την ΑΕΚ. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο προπονητές για την τιμή που μας έκαναν και εύχομαι σε όλους καλή σεζόν με υγεία».

Γκόρντον Χέρμπερτ: «Καταρχήν είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Είναι καλή ευκαιρία για την ομάδα για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Εκτός από δύο δυνατά ματς έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε και δυο με τρεις καλές προπονήσεις. Πολλοί παίκτες μας είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες και δεν έχουν προλάβει να «δέσουν» μεταξύ τους. Ξεκινήσαμε με 4 απουσίες λόγω τραυματισμών και πριν από μία εβδομάδα ήρθαν οι 3 ξένοι της ομάδας μας. Είναι πολύ καλή ευκαιρία για μας γιατί το πρωτάθλημα μας ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ καλό να παίζουμε εναντίον ελληνικών ομάδων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την δύναμη και την ποιότητα τους. Προφανώς είναι πολύ ευχάριστο να γυρίζω πίσω στην Ελλάδα. Πέρασα υπέροχα όταν ήμουν εδώ σαν προπονητής (Άρη). Οι άνθρωποι και οι φίλαθλοι εδώ δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα με το πάθος τους για το άθλημα. Ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση».

Ντράγκαν Σάκοτα: «Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω για την φιλοξενία. Εννοείται ότι είναι οι τελευταίες εβδομάδες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά είναι και οι τελευταίες εβδομάδες που μπορούμε να απολαύσουμε τις ομορφιές της Ελλάδας. Δηλαδή το καλοκαίρι. Είναι ένα τουρνουά που είχαμε προγραμματίσει και δεχθήκαμε από τις πρώτες μέρες που μας το πρότειναν. Πιστεύω ότι γίνεται σε ένα πολύ καλό σημείο για όλους. Θα είναι δύο δυνατά ματς. Ελπίζω ότι το τουρνουά θα μας δώσει τις τελευταίες «εικόνες». Εμείς είχαμε το πρόβλημα με τις Εθνικές ομάδες και πρώτη φορά θα παίξουμε με πλήρες ρόστερ. Κάθε αγώνας από δω και πέρα είναι σημαντικός. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί στόχο για μας. Εννοείται ο καθένας θέλει να κερδίζει. Περιμένουμε βελτίωση μέσα από τα ματς, να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και να είμαστε πιο έτοιμοι στο επόμενο. Για ακόμη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία. Αν διοργανωθεί ξανά το τουρνουά του χρόνου, βάζουμε υποψηφιότητα για να έρθουμε πάλι».

Ηρακλής Μανουκαράκης (Πρόεδρος ΚΑΕ Ρέθυμνο CretanKings): «Με την σειρά μου καλωσορίζω τους κόουτς που μας έκαναν την τιμή να έρθουν σε αυτό το τουρνουά του φίλου μας Πέτρου Οικονομάκη. Θεωρώ ότι είναι ένα ανταγωνιστικό τουρνουά και οι Χανιώτες φίλαθλοι θα χαρούν, βλέποντας αυτές τις σπουδαίες ομάδες, όπως επίσης και την δική μας ομάδα. Από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε έναν Παγκρήτιο χαρακτήρα στην ομάδα μας και να γίνουμε η ομάδα όλης της Κρήτης. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Χανίων για την άψογη συνδιοργάνωση και ειδικά τον Αντιδήμαρχο κ. Αδοντάκη. Εύχομαι να έχει συνέχεια αυτή η συνεργασία και να επαναληφθεί κάποια στιγμή στο μέλλον».

Μανόλης Αδοντάκης (Αντιδήμαρχος Χανίων): «Σαν Δήμος Χανίων θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να καλωσορίσω τους προπονητές και τις ομάδες, με αφορμή και την άφιξη της ΑΕΚ. Θέλω να τους ευχαριστήσω που δήλωσαν συμμετοχή καθώς όσοι γνωρίζουν το σχέδιο προετοιμασίας των προπονητών είναι πολύ συγκεκριμένο. Με την συμμετοχή τους τιμούν τον Χανιώτη καλαθοσφαιριστή Πέτρο Οικονομάκη. Επίσης, ευχαριστώ την ομάδα Ρέθυμνο CretanKingsγια την άψογη συνεργασία και την διεξαγωγή του τουρνουά και προσδοκούμε σε μελλοντικές συνεργασίες με σκοπό την προβολή του αθλήματος γενικότερα και μέσω της τοπικής κοινωνίας αλλά και σε μία ευρύτερη κλίμακα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News