Ειδήσεις

Στα χέρια της Αστυνομίας τρεις λαθροθήρες στην Ιεράπετρα

Συνεχίζοντας τις νυχτερινές περιπολίες τους, οι θηροφύλακες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και οι θηροφύλακες των κυνηγετικών Συλλόγων του Ν. Λασιθίου εντόπισαν και συνέλαβαν στη 1:30 π.μ. της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου, σε αγροτική περιοχή της  τοπικής κοινότητας Γδοχίων Ιεράπετρας, τρεις νεαρούς από 20 έως 25 ετών να λαθροθηρεύουν με αυτοκίνητο.

Σε έλεγχο που τους έγινε από τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Νεάπολης και από τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, βρέθηκε μια καραμπίνα χωρίς μειωτήρα με πέντε πλήρη φυσίγγια, καθώς και 97 πλήρη φυσίγγια μέσα στο αυτοκίνητο.

Και οι τρεις συλληφθέντες νεαροί οδηγήθηκαν στον  εισαγγελέα Λασιθίου, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στο μεταξύ κάποιοι αδιόρθωτοι δολιοφθορείς συνεχίζουν να παγιδεύουν με δηλητηριασμένα δολώματα κυνηγότοπους, όπου και στο παρελθόν δηλητηριάστηκαν δεκάδες κυνηγόσκυλα.

Την περασμένη Κυριακή, Ιεραπετρίτες κυνηγοί στα Πηλαλήματα Λασιθίου έπεσαν σε παγιδευμένη με δολώματα περιοχή, όπου άγνωστοι είχαν σκορπίσει ποτισμένα με το τοξικό φυτοφάρμακο "Λανέιτ", κομμάτια λουκάνικου και κοτόπουλου, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν και να καταλήξουν δύο πανάκριβα κυνηγόσκυλα ράτσας.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια