default-image

Συνελήφθη στα Σχοινοκάψαλα Ιεράπετρας Κύπριος κακοποιός

Κρήτη
Συνελήφθη στα Σχοινοκάψαλα Ιεράπετρας Κύπριος κακοποιός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στην τοπική κοινότητα Σχοινoκαψάλων του δήμου Ιεράπετρας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, ένας 33χρονος Κύπριος, τον οποίο καταζητούσαν οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου, με τη συνδρομή της Interpol.

Ο επικίνδυνος αυτός κακοποιός, με διεθνή δράση και πλούσιο ποινικό μητρώο, εμφανίστηκε ξαφνικά στις Αρχές του καλοκαιριού στη φιλήσυχη κοινωνία των Σχοινοκαψάλων, δήλωνε ξυλουργός στο επάγγελμα και ερωτευμένος με την ομορφιά της λασιθιώτικης υπαίθρου.

Εμφανιζόταν ως οικολόγος και είχε αγοράσει ένα πολύ μικρό κήπο στην άκρη του χωριού, όπου προσπαθούσε μόνος του να κατασκευάσει μια ξύλινη μικρή κατοικία, κερδίζοντας το θαυμασμό των ανυποψίαστων κατοίκων του χωριού που δε γνώριζαν τίποτα για τα κατορθώματά του.

Η συμπεριφορά του, ωστόσο, κίνησε την περιέργεια του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, κ. Νεκτάριου Φρονιμάκη, που άρχισε να ψάχνει με την υπηρεσία του σε βάθος το παρελθόν του 33χρονου, για να φτάσει το πρωί της Πέμπτης στη σύλληψή του έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας και της Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου.

Σε βάρος του νεαρού Κύπριου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καβάλας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2011 έως τα τέλη Ιουνίου του 2012, ενώ αναζητείται από τις κυπριακές Αρχές σε εθνικό επίπεδο για κλοπές-διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και για απόπειρα διάρρηξης τραπεζικού καταστήματος, σύμφωνα με έγγραφο της Interpol Κύπρου.

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, κυρίως διαρρήξεων ΑΤΜ, πιστωτικών ιδρυμάτων και χρηματοκιβωτίων ανά τη χώρα με τη μέθοδο του "ριφιφί".

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News