Ειδήσεις

Συνελήφθη Κύπριος, καταζητούμενος για σωρεία αδικημάτων

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα ένας 33χρονος υπήκοος Κύπρου, καταζητούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, εκρήξεις, διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και ΑΤΜ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η σύλληψή του, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έγινε την Πέμπτη (24.09.2015) το πρωί, σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καβάλας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 25.6.2012, ενώ αναζητείται από τις κυπριακές Αρχές σε εθνικό επίπεδο για κλοπές-διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και για απόπειρα διάρρηξης τραπεζικού καταστήματος, σύμφωνα με έγγραφο της INTERPOL Κύπρου.

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, κυρίως διαρρήξεων ΑΤΜ, πιστωτικών ιδρυμάτων και χρηματοκιβωτίων ανά τη χώρα με τη μέθοδο του "ριφιφί".

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Σχόλια