Ειδήσεις

Γιορτάζουν τον Τουρισμό την Κυριακή στα Μάλια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, από τις 7:30 μ.μ. και μετά, στη γραφική πλατεία του Αγίου Δημητρίου του οικισμού Μαλίων, θα γίνει και φέτος η Γιορτή Τουρισμού, με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους επισκέπτες.

Πολύτιμοι "συνεργοί" των οργανωτών αυτή τη φορά οι τοπικοί σύλλογοι της περιοχής, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός, οι εθελοντές "Sarpidonistas", ο Σύλλογος Γυναικών "Εστία" και ο Δήμος Χερσονήσου. Ακόμα πολυτιμότεροι συμμέτοχοι στην εκδήλωση, που είναι ιδιαίτερα εμπλουτισμένη με εδέσματα, είναι οι ξενοδόχοι και οι τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Η γιορτή θα πλαισιωθεί από παραδοσιακή μουσική και κρητικούς χορούς από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου, που θα είναι ντυμένα με τις αυθεντικές παραδοσιακές στολές, δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική και παραδοσιακή πλευρά του τόπου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να καλωσορίσει τους επισκέπτες σε μια γιορτή που "παντρεύει" κάθε χρόνο την παράδοση του τόπου με τη σύγχρονη πραγματικότητα και να μυήσει τον κόσμο σε γεύσεις, μυρωδιές, τραγούδια, χορούς και γλέντι κρητικό.

Και οι Μαλιώτες, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι η παράδοση και ο τουρισμός γίνονται ένα σε αυτή τη γιορτή, θα στήσουν πατητήρι στην πλατεία του χωριού, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παραγωγή κρασιού από τα σταφύλια, την απόσταξη της περίφημης κρητικής ρακής από παραδοσιακό καζάνι, αλλά και τη διαδικασία παρασκευής του ντόπιου τυριού.

Παράλληλα δίπλα στην πλατεία, στο Παρθεναγωγείο Μαλίων, λειτουργεί καθημερινά έκθεση φωτογραφίας από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης, η οποία διοργανώθηκε από το Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, την ιστοσελίδα cretanbeaches.com και την εφαρμογή My Crete Guide, σε συνεργασία και με τους τρεις τοπικούς συλλόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τις ομορφιές της Κρήτης.

«Και τώρα που ο κόσμος μοιάζει με " παγκόσμιο χωριό" λόγω ίντερνετ, συνειδητοποιεί εύκολα κανείς πως η καλύτερη διαφήμιση… είναι αυτή που δε χρειάζεται ακριβές δαπάνες, αλλά αλήθεια και κρητική ψυχή», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της γιορτής στα Μάλια.

Σχόλια