Ειδήσεις

Αποστολή γερμανικού επιχειρηματικού πανεπιστημίου στην Κρήτη

Με πρωτοβουλία του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης επισκέπτεται την Κρήτη την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 ομάδα 13 μελών (καθηγητές, συνεργάτες, φοιτητές και μελλοντικοί επιχειρηματίες) του γερμανικού Επιχειρηματικού Πανεπιστημίου Koblenz-Landau (Ρηνανία Παλατινάτο). Η εκπαιδευτική αποστολή θα παραμείνει στην Κρήτη μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι καλεσμένοι θα γνωρίσουν τις δραστηριότητες του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης σε θέματα υποστήριξης της νεανικής και ακαδημαϊκής επιχειρηματικότητας και θα επισκεφτούν διάφορα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα καθώς και καινοτόμες επιχειρήσεις του νησιού.

Ως πρώτο βήμα γνωριμίας και ανταλλαγής εμπειριών, μεθόδων και τεχνογνωσίας, η επίσκεψη αποσκοπεί στo πλαίσιο των δραστηριοτήτων του γερμανικού "Start-Up-Office" και του Κεντρικού Ινστιτούτου Επιστημονικής Επιχειρηματικότητας και Διεθνούς Μεταφοράς Γνώσεως και Τεχνολογίας (ZIFET, www.zifet.de), στη δημιουργία νέων γνωριμιών και συνεργασιών στο εξωτερικό και την ίδρυση μιας διεθνούς πρωτοβουλίας νέων επιχειρήσεων ("International Start-Up Initiative").

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της η ομάδα θα έχει επίσης την ευκαιρία - μέσω του προσφερόμενου πολιτισμικού προγράμματος - να επισκεφτεί εκτός άλλων την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και να γνωρίσει από πρώτο χέρι την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

- Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου: Επίσκεψη στο ΙΤΕ και το ΤΕΙ Κρήτης

- Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου: Ημερίδα εργασίας στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, επίσκεψη στις εταιρείες του Πάρκου - Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

- Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου: Επίσκεψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

- Πέμπτη 1 Οκτωβρίου: Επίσκεψη σε εταιρείες παραδοσιακών προϊόντων στα Χανιά και το Ηράκλειο

- Παρασκευή 2 Οκτωβρίου: Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, συνάντηση με τον περιφερειάρχη, επίσκεψη στο "Θαλασσόκοσμο" και το ΕΛΚΕΘΕ - Αναχώρηση.

Σχόλια