Ειδήσεις

Σεμινάριο εκπαίδευσης φροντιστών ασθενών με άνοια

Επετειακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες υγείας και φροντιστών ασθενών με άνοια πραγματοποιείται στο Ηράκλειο σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer.

Κύριος στόχος του σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιείται από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Νομού Ηρακλείου "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της Πολιτείας.

Η "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" συμβάλλει στη διάγνωση της νόσου και προσφέρει κοινωνικό έργο στηρίζοντας τους ασθενείς, τους περιθάλποντες και τις οικογένειές τους με ποικίλες δράσεις. Στο πλαίσιο δε της προσπάθειας αυτής πραγματοποιείται και το σημερινό σεμινάριο, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα "Καστελλάκη") σήμερα και αύριο (από 9:00 έως 14:00).

Το σεμινάριο θα προσφέρει σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες στους συμμετέχοντες, είναι ανοικτό για κάθε ενδιαφερόμενο (Έλληνα ή αλλοδαπό), ενώ στο τέλος του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Αύριο Σάββατο 26/9, στις 10:00-13:00, θα λειτουργήσει δημιουργική απασχόληση για τους ασθενείς στην αίθουσα "Καρούζου" του Επιμελητηρίου.

Σχόλια