Ειδήσεις

Αναγνωστοπούλου: "Απλοποίηση απαλλαγής στα Θρησκευτικά"

Απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών επιθυμούν, εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξή της σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του, ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, «ο γονέας θα πρέπει να δηλώνει ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα», ενώ σχολίασε πως «κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε».

«Το να σέβεται κανείς την Εκκλησία και τις θρησκευτικές αρχές του τόπου είναι αναμφισβήτητο για όλους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε του υπουργού, ούτε δικό μου με την Εκκλησία ούτε με οποιαδήποτε θρησκευτική Αρχή. Το ζήτημα όμως είναι η ταύτιση ή η σύγχυση των χώρων του θρησκευτικού με το δημόσιο που είναι κατεξοχήν κοσμικός και ανεξίθρησκος.

Σεβόμαστε τη θρησκεία, την Εκκλησία, το χώρο της, αλλά υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία», δήλωσε η κ. Αναγνωστοπούλου ολοκληρώνοντας.

Σχόλια