Ειδήσεις

Ορκίστηκαν οι Σγουρίδης, Μάρδας και Μουζάλας

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 10 το πρωί των τριών υπουργών της κυβέρνησης. Ο Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, έδωσε πολιτικό όρκο, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης ορκίστηκαν με θρησκευτικό.

Αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε πως «οι τρεις προκλήσεις της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή της συμφωνίας, η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα εξομαλύνουν τα όποιο δύσκολα σημεία, αλλά και η διαμόρφωση ενός «αναπτυξιακού σοκ» με μέτρα όπως την προσέλκυση επενδύσεων. Αυτή την πρόκληση έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό μίλησε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας τονίζοντας ότι «τους πρόσφυγες οφείλεις να τους υποδέχεσαι και όχι να τους απωθείς», λίγο πριν την ορκωμοσία του, φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο. «Στην Ελλάδα εισέρχονται κατά 80% πρόσφυγες και το πρόβλημα είναι κυρίως προσφυγικό σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό», σημείωσε ο κ. Μουζάλας.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «πλέον το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως ευρωπαϊκό», αναφέροντας ότι «οι χώρες που προβάλλουν ενστάσεις για την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι μειονότητα, καθώς ήδη στη σύνοδο κορυφής έδειξαν σημάδια υποχώρησης», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Νομίζω ότι στα μέτρα των δυνατοτήτων μας θα κάνουμε πράγματα, θα κριθεί αυτό», ολοκλήρωσε ο κ. Μουζάλας, υπογραμμίζοντας ότι «οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί».

Ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε ότι αναλαμβάνει μια θέση «σε μια δύσκολη περίοδο», αλλά παράλληλα σημείωσε πως θα δώσει «όλες τις δυνάμεις» του «για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο». Αμέσως μετά την ορκωμοσία ευχαρίστησε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο που τον στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους. «Με τίμησαν με το να με βάλουν στη θέση ενός δύσκολου υπουργείου που πρέπει να οδηγήσει ξανά στην ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Εντούτοις, την παράσταση έκλεψε η παραίνεση του Αλέξη Τσίπρα στους νέους υπουργούς «πάμε να ξεκινήσουμε δουλειά». Ο πρωθυπουργός είχε και εικοσάλεπτη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα μετά τις 11 το πρωί, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης και τους στόχους.

Σχόλια