Ειδήσεις

Ο γιος του διάσημου Κουστώ μιλά σε συνέδριο στην Κρήτη

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) διοργανώνει φέτος το 3ο κατά σειρά Ευρωπαϊκό Συνέδριο EMSEA (European Marine Science Educators Association), με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής για το θαλάσσιο περιβάλλον, στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης CRETAquarium, από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Το συνέδριο είναι φέτος αφιερωμένο στην αξιολόγηση των μέχρι τώρα εκπαιδευτικών δράσεων και μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα σχολεία, αλλά και στις μελλοντικές δράσεις που μπορούν να οργανωθούν από εδώ και πέρα έτσι ώστε να μάθουν τα παιδιά για την αλληλεπίδρασή τους με τη θάλασσα και τον ωκεανό (Ocean Literacy) και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στις θαλάσσιες επιστήμες.

Με συμμετέχοντες από την Αμερική, τη Βραζιλία, την Ασία και την Ευρώπη, το συνέδριο ξεκινάει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι. Την έναρξη θα κάνει η υπεύθυνη Τμήματος Θαλάσσιων Πόρων στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Research & Innovation, European Commission) κ. Sigi Gruber, ενώ επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο διάσημος δύτης Pierre-Yves Cousteau.

Επιπλέον, διακεκριμένοι καλεσμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας θα μιλήσουν για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με κοινό σκοπό την περιβαλλοντική αγωγή και εκπαίδευση για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι εγγραφές συνεχίζονται ακόμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Το EMSEA είναι ένας ευρωπαϊκός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει μια πλατφόρμα με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής, της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Σχόλια