default-image

"Μαγνήτης" για τους Γερμανούς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Κρήτη
"Μαγνήτης" για τους Γερμανούς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως ο απόλυτος κυρίαρχος της Μεσογείου εμφανίζεται το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην τουριστική ροή από τη Γερμανία, με τα στοιχεία από κορυφαία εταιρεία κρατήσεων της χώρας να δείχνει πως το "Νίκος Καζαντζάκης" υπερείχε και μάλιστα με διαφορά τον Αύγουστο με αύξηση που αγγίζει το 16%.

Όχι τυχαία, η είδηση, που ήδη αναπαράγεται από εξειδικευμένα ταξιδιωτικά μέσα του διαδικτύου στο εξωτερικό, ξεκινά με αναφορά στις μειωμένες κρατήσεις από Γερμανούς τουρίστες τον περασμένο μήνα σε Τουρκία και Ισπανία και με την επισήμανση που προσδίδει ξεκάθαρα πόντους στην Κρήτη, πως μόνο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου κινήθηκε ανοδικά και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Travel Tainment, η μείωση στο αεροδρόμιο της Αττάλειας άγγιξε το 12%. Σε αεροδρόμια των δημοφιλών καλοκαιρινών προορισμών της Ισπανίας, ανάμεσά τους η Τενερίφη και τα Κανάρια Νησιά, η πτώση του Αυγούστου κυμαίνεται από 4% έως και 13%.

Οριακή η αύξηση για το αεροδρόμιο στη Χουργκάντα της Αιγύπτου και του αεροδρομίου της Τυνησίας, Enfidha. Ίδιο το σκηνικό για τη σταθερά ανερχόμενη τουριστικά δύναμη της Βουλγαρίας και για τους Γερμανούς, την πόλη Βάρνα ή αλλιώς τη θαλάσσια πρωτεύουσα της χώρας.

Αρνητικό για Ρόδο και Κω

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι γερμανικές κρατήσεις του Αυγούστου για τη Ρόδο με 8% μείωση και την Κω με 14%, αποτυπώνοντας και τις απώλειες από την αδιάκοπη μεταναστευτική ροή.

Κι όλα αυτά μέσα από το σύστημα κρατήσεων Bistro της μεγάλης διαδικτυακής πλατφόρμας Travel Tainment, που χρησιμοποιείται από περίπου 11.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία για κρατήσεις οργανωμένων διακοπών, από 130 tour operators, ενώ χρησιμοποιείται και από περισσότερους από 350 on line ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Ανατροπή στην αυλαία

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην έναρξη της σεζόν τα ίδια στοιχεία για το Μάρτιο έδειχναν για το Ηράκλειο "βουτιά" κατά 16% στη ζήτηση από τη Γερμανία για διακοπές και αποτύπωναν τότε μεγάλες αυξήσεις προς την Τουρκία και ταχύτατη ανάκαμψη για την Αίγυπτο. Παρά την αρνητική ωστόσο εκκίνηση, η μεταστροφή του κλίματος είναι εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα στις κρατήσεις του Αυγούστου το "Νίκος Καζαντζάκης"να αναδεικνύεται πρωταθλητής στις γερμανικές κρατήσεις.

Στέλλα Τερζάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News