default-image

Απόλυτα ασφαλή τα νερά της Κρήτης

Κρήτη
Απόλυτα ασφαλή τα νερά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διαπίστωση ότι τα νερά της Κρήτης που φτάνουν στα σπίτια των πολιτών του νησιού, είναι απόλυτα ασφαλή, κατέληξαν σήμερα οι επιστήμονες που συμμετείχαν σε ημερίδα για το νερό, στο πλαίσιο προγράμματος που συμμετέχουν εκπρόσωποι πανεπιστημίων και ιδιωτικών φορέων από 6 χώρες της Ευρώπης. Η ποιότητα όπως διευκρίνισαν είναι πολύ καλή, με τη σημείωση ότι η χρήση του και ως πόσιμου είναι επίσης εγγυημένη.

Οι δυνατότητες κάλυψης των αναγκών με τη λειτουργία και του φράγματος Αποσελέμη εξήγησε και ο πρόεδρος των ΔΕΥΑ και δήμαρχος του Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, πως δίνει τη δυνατότητα το τρεχούμενο νερό να φτάνει στα σπίτια των Κρητικών, δίχως επιβάρυνση και ταυτόχρονα ολοένα και ουσιαστικότερη βελτίωση ακόμη και στη γεύση με μια σειρά νέων τεχνικών και μεθόδων που η εφαρμογή τους ακόμη και πιλοτικά έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Εξίσου ποιοτικά διευκρινίστηκε ότι είναι και τα εμφιαλωμένα νερά του νησιού που επιλέγουν πολλοί καταταναλωτές. Η εγγύηση ποιότητας για τα νερά είναι δεδομένη επισημάνθηκε, με τους ειδικούς πάντως, να δίνουν μια σειρά από οδηγίες όχι για τα ίδια τα νερά και τα συστατικά τους, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται και φτάνουν στο στάδιο της διάθεσης τους, που θα πρέπει επίσης να είναι το ίδιο ασφαλής.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News