default-image

Ηλικιωμένοι θύματα εγκατάλειψης λόγω οικονομικής κρίσης

Κρήτη
Ηλικιωμένοι θύματα εγκατάλειψης λόγω οικονομικής κρίσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφημένοι στην τύχη τους, μόνοι και επί της ουσίας αβοήθητοι, μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους ηλικιωμένοι-θύματα της κρίσης, που εγκαταλείφθηκαν και από τις οικογένειές τους.

Ο αριθμός τα χρόνια της ύφεσης έχει σχεδόν υπερδιπλασιαστεί. Ηλικιωμένοι έφυγαν από γηροκομεία για να βοηθήσουν με τη σύνταξή τους τα παιδιά τους και μετά έμειναν μόνοι, ως συνέπεια και αυτή της νέας πραγματικότητας που πλήττει σε μεγάλο βαθμό την τρίτη ηλικία.

Στο 17% φτάνει σήμερα το ποσοστό του γηρασμένου πληθυσμού με τα μηνύματα να αναφέρουν ότι το ποσοστό θα εμφανίσει ραγδαία αύξηση μέχρι το 2030 και με δεδομένη την υπογεννητικότητα στη χώρα.

Τους τρόπους μέσα από προγράμματα και δομές να καλυφθούν βασικές ανάγκες των ηλικιωμένων κυρίως στις πόλεις που εμφανίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα αναζητούν οι φορείς, με την Περιφέρεια, μέσα από μια ημερίδα, να διερευνά νέους τρόπους προσέγγισης των ηλικιωμένων και εργαλεία ικανά και από άποψη χρηματοδότησης να ενισχύσουν τις δράσεις, πριν οι ηλικιωμένοι σε μαζικό ποσοστό γυρίσουν δεκαετίες πίσω, βιώνοντας μια ζωή μοναχική στα όρια της εγκατάλειψης από την Πολιτεία.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News