default-image

Πρόβα τζενεράλε για τους γυμναστές πριν το Παγκόσμιο

Σπορ
Πρόβα τζενεράλε για τους γυμναστές πριν το Παγκόσμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την Ουγγαρία αναχώρησαν σήμερα οι Έλληνες γυμναστές προκειμένου να πάρουν μέρος στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι, το οποίο θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής στο μοναδικό τους αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης (23 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου), όπου θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση θέλουν να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

Οι Έλληνες γυμναστές το τελευταίο τρίμηνο δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε κανέναν άλλο διεθνή αγώνα ή σε καμπ προετοιμασίας, ελλείψει επαρκούς και έγκαιρης χρηματοδότησης.

Απών από την αποστολή είναι ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος στην τελευταία του προπόνηση επί ελληνικού εδάφους τραυματίστηκε στο γόνατο. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα του έδινε το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Ο 24χρονος, μετά την αποθεραπεία του, θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για το test event, ώστε να διεκδικήσει τις τελευταίες του ελπίδες για να συμμετάσχει στη γιορτή του αθλητισμού.

Για το Σομπατέλι αναχώρησαν σήμερα (Πέμπτη 24/09), μέσω Βιέννης, πέντε αθλητές και τέσσερις αθλήτριες. Στους άνδρες θα συμμετάσχουν οι Βλάσης Μάρας (μονόζυγο), Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο), Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος) και Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος), οι οποίοι δεν θα περιοριστούν μόνο στα όργανα της εξειδίκευσής τους, αλλά θα αγωνιστούν και σε όσα ακόμα όργανα μπορέσουν, παρουσιάζοντας τα προγράμματα που έχουν ετοιμάσει για τη Γλασκώβη.

Στις γυναίκες, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Βάσω Μιλλούση (δοκός ισορροπίας, έδαφος), Βάλια Πλυτά (ασύμμετροι ζυγοί), Αργυρώ Αφράτη (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και Ιωάννα Ξουλόγη (δοκός ισορροπίας, έδαφος).

Μαζί τους ταξίδεψαν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Κώστας Χατζηζήσης, Κώστας Σιούτης και οι διεθνείς κριτές Κώστας Βελετζέκης, Αναστασία Δόντη.

"Αυτό το αγωνιστικό τεστ έρχεται αργά, αλλά έστω και τώρα είναι απαραίτητο. Όλη η προετοιμασία μας έγινε μέσα στο ίδιο γυμναστήριο, χωρίς αγώνες ή κάποιο προπονητικό καμπ. Ήταν μια κουραστική και βαρετή διαδικασία για τους αθλητές, που κανονικά τώρα θα έπρεπε να 'πετάνε'. Το γκραν πρι του Σομπατέλι δεν είναι πολύ ανταγωνιστικό, όμως θα μας βοηθήσει να βγάλουμε συμπεράσματα. Εάν οι διοργανωτές επιτρέψουν να αγωνιστούν παραπάνω από δύο αθλητές σε κάθε όργανο, λόγω περιορισμένης συμμετοχής, θα το εκμεταλλευτούμε για να εκτελέσουμε όσο περισσότερα όργανα μπορούμε, βλέποντάς το ως προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα", υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής γυναικών, Κώστας Χατζηζήσης, ανέφερε: "Αυτός ο αγώνας θα μας βοηθήσει να δούμε πού βρισκόμαστε, γιατί δεν είναι εύκολο να 'στήσουμε' μια ομάδα χωρίς να έχουμε αγωνιστική εικόνα για κάθε ένα από τα κορίτσια. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε μια κοινή προετοιμασία με την εθνική Βουλγαρίας, όπως πέρσι. Στο Σομπατέλι, πάντως, όλες μας οι αθλήτριες μπορούν να διακριθούν. Η Μιλλούση είναι πάντοτε πολύ δυνατή στη δοκό, όπου και η Ξουλόγη έχει πρόγραμμα με υψηλή αρχική αξία, ενώ η Πλυτά έχει καλούς ασύμμετρους ζυγούς και η Αφράτη μπορεί να ξεχωρίσει στο άλμα αν οι εκτελέσεις της είναι επιτυχημένες".

Το διεθνές γκραν πρι ενόργανης γυμναστικής του Σομπατέλι, το οποίο διεξάγεται για έβδομη χρονιά με την συμμετοχή περίπου 100 αθλητών και αθλητριών από 15 χώρες, θα ξεκινήσει το Σάββατο (26/09) με τους προκριματικούς και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (27/09) με τους τελικούς των οργάνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News