Ειδήσεις

Σπίρτζης: Προτεραιότητα η καταγραφή των ζημιών στη Σκόπελο

Άμεσα να προχωρήσει η καταγραφή από την Περιφέρεια και τους δήμους των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ώστε να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης ζήτησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που μετέβη στη Σκόπελο προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ μετά από εντολή του Πρωθυπουργού μετέβη μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, στο νησί, πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, όπου διαπίστωσε το εύρος των προβλημάτων και ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους, τους οποίους ενημέρωσε για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων.

Επίσης είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Συζητήθηκαν και αναδείχτηκαν οι αιτίες που, σε συνδυασμό με το ακραίο καιρικό φαινόμενο, προκάλεσαν τις καταστροφές στο νησί και διαμορφώθηκε σχέδιο παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στη Σκόπελο.

«Οι καταστροφές στο νησί είναι πάρα πολύ μεγάλες και σε υποδομές και σε κατοικίες και σε επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Το στοίχημα, είπε, «είναι η περιφέρεια και ο δήμος να κάνουν γρήγορα την καταγραφή, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην βοήθεια που πρέπει να δώσουμε στους κατοίκους, στις επιχειρήσεις, σε όποιον έχει πληγεί».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των συνεργείων, ζημιές έχουν υποστεί περισσότερα από 40 σπίτια και καταστήματα.

Ο υπουργός Υποδομών διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα έχουν άμεση συνδρομή από την Πολιτεία, σημειώνοντας πως ήδη στο νησί φθάνουν μηχανήματα. Επίσης, ανέφερε ότι ζητήθηκε και η συνδρομή του ελληνικού στρατού και στέλνονται μηχανήματα για να βοηθήσουν στις υποδομές.

Σχόλια