default-image

Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Κρήτη
Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινά ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από το Δήμο Ηρακλείου με στόχο τη στήριξη οικογενειών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Πενήντα εθελοντές καθηγητές πρόκειται να προσφέρουν τις γνώσεις τους, αφιερώνοντας λίγες ώρες από το χρόνο τους προκειμένου να ανακουφιστούν οικογένειες με παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

«Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη», δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, η οποία συνεργάζεται με τους 50 εθελοντές καθηγητές που θα αφιερώσουν λίγες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για να στελεχώσουν τις δομές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα 4 δημοτικά διαμερίσματα και στη δημοτική κοινότητα Βασιλειών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους, με τους εθελοντές καθηγητές να παίζουν καθοριστικό ρόλο, στελεχώνοντας τις δομές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις 4 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης και στις Βασιλειές.

Όπως εκτιμά η κ. Καναβάκη φέτος θα βοηθηθούν περισσότεροι από 200 μαθητές, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μαθητές καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News