Ειδήσεις

Τρεις φυτείες με 150 δενδρύλλια εντοπίστηκαν στο Μυλοπόταμο

Ο εντοπισμός τριών ακόμη φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. που εξελίχθηκε σήμερα το πρωί στο νομό Ρεθύμνου.

Οι τρεις νέες φυτείες εντοπίστηκαν στο Μυλοπόταμο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 150 δενδρύλλια κάνναβης.

Οι καλλιεργητές δε βρέθηκαν στους χώρους των φυτειών και αναζητούνται, ωστόσο κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων, με την έρευνα να συνεχίζεται προς την κατεύθυνση της σύλληψης των δραστών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα (24.09.2015) και πρώτες πρωινές ώρες συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Μυλοποτάμου, όπου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καλλιεργούνταν επιμελώς 150 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση στους χώρους των φυτειών, ενώ έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Σχόλια