default-image

Ρωσία: Θα πραγματοποιήσει ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο

Κόσμος
Ρωσία: Θα πραγματοποιήσει ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιήσει ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, στο φόντο των ανησυχιών της Ουάσινγκτον όσον αφορά μια εμφανή ενδυνάμωση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στη Συρία.

«Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις διεξάγουν γυμνάσια στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνοντας λόγο ιδιαίτερα για τρία πολεμικά πλοία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα είχε ειδοποιήσει την Κύπρο για το ενδεχόμενο το Πολεμικό Ναυτικό της να διεξαγάγει γυμνάσια στην περιοχή αυτή χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει επίσημα τη διεξαγωγή τους.

Στο ανακοινωθέν που αναφέρεται σε ασκήσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικής άμυνας διευκρινίζεται επίσης ότι «Περισσότερες από 40 ασκήσεις μάχης έχουν σχεδιαστεί»,.

«Οι ασκήσεις αυτές συνάδουν με το σχέδιο εκπαίδευσης του ρωσικού στρατού που εγκρίθηκε το 2014», σημειώνεται στο ανακοινωθέν, που δεν αναφέρεται καθόλου στον πόλεμο στη Συρία κάνοντας μάλλον λόγο για ασκήσεις «ρουτίνας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το καταδρομικό Moskva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, πέρασε σήμερα τα στενά του Βοσπόρου για να λάβει μέρος στα γυμνάσια, στα οποία συμμετέχουν ακόμη ένα αποβατικό σκάφος και ένα αντιτορπιλικό.

Τα γυμνάσια, που αναμένεται να διεξαχθούν στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στο συριακό λιμάνι Ταρτούς και στην Κύπρο, πραγματοποιούνται ενώ ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά χθες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παρέλαβε από τη Ρωσία, σε νέα ένδειξη της αυξημένης υποστήριξης που παρέχει η Ρωσία στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Ρωσία, παραδοσιακός σύμμαχος της Δαμασκού, αύξησε πρόσφατα την υποστήριξή της στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, γεγονός που δημιούργησε ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Σύροι έχουν παραλάβει κυρίως μαχητικά αεροσκάφη και νέα όπλα για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία και η Βρετανία ανησυχούν για μία «πολύ σημαντική» αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, ανέφερε γάλλος υπουργός Άμυνας Ιβ Λε Ντριάν σε συνάντησή του σήμερα με τον βρετανό ομόλογό του στο Παρίσι.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αναμένεται να συναντήσει τον βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ το απόγευμα.

Οι δυο τους θα συναντήσουν αργότερα σε δείπνο τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕυρωπαΪκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News