default-image

Συνέδριο για την εξωσωματική γονιμοποίηση στο Ηράκλειο

Κρήτη
Συνέδριο για την εξωσωματική γονιμοποίηση στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πώς θα αυξηθεί η επιτυχία στην εξωσωματική γονιμοποίηση;". Στο ερώτημα αυτό, όπως και σε όλα τα σύγχρονα αμφιλεγόμενα θέματα που αφορούν την ανθρώπινη αναπαραγωγή, αλλά και στο θέμα της αντισύλληψης στην εφηβεία, θα απαντήσουν σημαντικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατά τη διάρκεια συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Πρόκειται για το MSRM International Meeting που διοργανώνει η Μεσογειακή Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Mediterranean Society for Reproductive Medicine - MSRM)στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis, με θέματα:

• "How to increase success in IVF" (Πώς θα αυξηθεί η επιτυχία στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

• "Αντισύλληψη στην εφηβεία"

Πρόεδρος του συνεδρίου και ιδρυτικό μέλος της MSRM είναι ο καθηγητής Mαιευτικής- Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης.

Ο καθηγητής κ. Αντ. Μακρυγιαννάκης

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20:30 στο ξενοδοχείο Αquila Atlantis και θα περιλαμβάνει τις ομιλίες:

• "Violence against women- what the gynaecologist should know" από τον κ. Hassan Sallam, καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο University of Alexandria, Egypt

• "Η κακοποίηση της σύγχρονης γυναίκας" από την κ. Παχιαδάκη Μαίρη, πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι, μετά από πρόταση του καθηγητή Αντώνη Μακρυγιαννάκη, η Μεσογειακή Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, αναγνωρίζοντας το σημαντικό και δύσκολο έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, αποφάσισε τη στήριξή του με την παροχή οικονομικής χορηγίας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και κατά τη διάρκειά του θα αναπτυχθούν όλα τα σύγχρονα αμφιλεγόμενα θέματα που αφορούν την ανθρώπινη αναπαραγωγή. Συγκεκριμένα, πρωτοπόροι καθηγητές Μαιευτικής-Γυναικολογίας από τη Βρετανία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και τη Σλοβενία, καθώς και καθηγητές Μαιευτικής-Γυναικολογίας από τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Πάτρας θα αναπτύξουν θέματα όπως:

• μέθοδοι πρόκλησης πολλαπλής ωοθυλακιορρηξίας για αύξηση του ποσοστού επίτευξης κύησης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση

• μέθοδοι βελτίωσης του ποσοστού των κυήσεων σε γυναίκες  με ινομυώματα και αδενομύωση

• τρόποι διατήρησης της γονιμότητας σε γυναίκες με κακοήθεις νεοπλασίες του γεννητικού συστήματος και ο ρόλος του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στην υπογονιμότητα ενός ζευγαριού και οι τρόποι πρόληψής του

• νεότερα αντισυλληπτικά δισκία, επείγουσα αντισύλληψη,  αντισύλληψη κατά την εφηβεία και την περιεμμηνόπαυση, πλεονεκτήματα και κίνδυνοι από τη χρήση των αντισυλληπτικών.

• επίδραση του stress στη γονιμότητα

• τρόποι αντιμετώπισης της ενδομητρίωσης πριν την εφαρμογή της εξωσωματικής γονιμοποίησης και οι θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

• νέες μέθοδοι για την υπερηχογραφική εκτίμηση του ενδομητρίου σε γυναίκες με υπογονιμότητα, καθώς και ο ρόλος της υστεροσκόπησης.

• Τέλος, θα παρουσιαστούν τα δεδομένα από πρωτοποριακές τεχνικές για τη βελτίωση των ποσοστών κυήσεων σε γυναίκες με επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες για κύηση με εξωσωματική γονιμοποίηση όπως αυτές έχουν αναπτυχθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από τον καθηγητή κ. Μακρυγιαννάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News