Ειδήσεις

Γιάννης Λούλης: "Στα όριά του το πολιτικό σύστημα"

«Η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του Τσίπρα σήμερα στην πολιτική σκηνή, θα εξαερωθεί σύντομα, αν δεν προχωρήσει σε τομές και σε μια κυβέρνηση-στρατηγείο και όχι προϊόν ισορροπιών και συμβιβασμών», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη ο κ. Γιάννης Λούλης, πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος.

Το "αυτογκόλ" της περίπτωσης Δημήτρη Καμμένου αποδεικνύει ότι ο Τσίπρας θα έπρεπε να κινηθεί πιο συνθετικά στη συγκρότηση της νέας κυβέρνησής του σημείωσε και χαρακτήρισε "απομεινάρια" της Ν.Δ., τους ΑΝ.ΕΛ.

«Ο Τσίπρας χρειάζεται νομιμόφρονες συνεργάτες», είπε, ενώ χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες "παθογένεια" του συστήματος.

Επίσης ο κ. Λούλης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε μια πιο φυσιολογική συνεργασία με τη Φώφη Γεννηματά. Αυτή η συνεργασία θα είχε "βάθος", όπως χαρακτηριστικά είπε και θα έδινε καλύτερη εικόνα στην Ευρώπη.

Στο θέμα της οικονομίας, ο κ. Λούλης υπογράμμισε στην ίδια συνέντευξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πολύ δυνατή τριπλέτα οικονομίας και ότι ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος διόρθωσε τα καταστροφικά λάθη του πρώην υπουργού κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για την τραυματισμένη εικόνα του Α. Τσίπρα και για το ότι έχει προβληματικούς πολιτικούς αντίπαλους.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις και τα Exit polς, μίλησε για αποτυχία των δεύτερων σημειώνοντας ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έπιασαν τα μικρά κόμματα.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης «σήκωσε την Ν.Δ., ωστόσο δεν είχε χρόνο να "στήσει" την πρωθυπουργική του εικόνα. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ο κ. Μεϊμαράκης προσπάθησε να "μαζέψει τα κομμάτια" της Ν.Δ., και παράλληλα τόνισε την ανάγκη εκ νέου θεμελίωσης της Ν.Δ.

Τέλος, δήλωσε ότι «το κομματικό σύστημα σέρνεται προς τα πίσω και γι' αυτό απαιτούνται ριζικές αλλαγές. Η "σχετική" σοφία του Αλέξη Τσίπρα είναι αναγκαία για το σκοπό αυτό».

Σχόλια