Ειδήσεις

Κλειστό το "Διαγόρας" - Προσγείωση στο "Ν. Καζαντζάκης"

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μετά τις 3 το μεσημέρι να «ανοίξει» και πάλι το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Μετά την προσωρινή «υπολειτουργία» του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, άνοιξε και πάλι με μειωμένο το μήκος του διαδρόμου, κατά 1.800 μέτρα, ώστε να μπορούν τα αεροπλάνα με ασφάλεια να προσγειώνονται και να απογειώνονται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΥΠΑ το επόμενο 24ωρο θα επηρεαστούν μόνο πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ορισμένων τύπων αεροσκαφών που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ παράλληλα είναι καθ' οδόν ειδικό τεχνικό κλιμάκιο μηχανικών της Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να επιδιορθωθεί η βλάβη.

Το χρονικό

«Έκλεισε» το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι για δεύτερη φορά, καθώς δημιουργήθηκε πάλι κρατήρας στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο ίδιο ακριβώς σημείο το οποίο επισκεύασαν τα συνεργεία της περιφέρειας και του δήμου.

Μέχρι να βρεθεί λύση για το θέμα του κρατήρα, πραγματοποιούνται πτήσεις μόνο μικρών αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Έκτακτη προσγείωση στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Τρία αεροσκάφη προσγειώθηκαν εκτάκτως στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς για τις επόμενες ώρες το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου θα παραμείνει υπό «υπολειτουργία».

Έτσι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, δύο αεροσκάφη από Ζυρίχη και Λωζάννη και ένα από Αθήνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», με τους τουρίστες να αναμένουν στην αίθουσα αφίξεων, για νεώτερες πληροφορίες, για το πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους, στη Ρόδο.

Σχόλια