default-image

Ποιες οι οδηγίες του Τσίπρα στην κυβέρνηση

Ελλάδα
Ποιες οι οδηγίες του Τσίπρα στην κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορίστηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου για την Παρασκευή, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει τους στόχους της κυβέρνησης που ανέδειξαν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και να δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες προς τα μέλη του κυβερνητικού σχήματος, ενώ σήμερα, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του.

Βασικός άξονας στο σχεδιασμούς της κυβέρνησης αποτελεί η εφαρμογή του Μνημονίου αλλά παράλληλα και η «διατήρηση και ανάπτυξη» της επικοινωνίας με τους πολίτες και της κατανόησης των προβλημάτων που υφίστανται στη σκληρή καθημερινότητά τους.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skai Ιtalia, από τις Βρυξέλλες, «ο κόσμος στην Ελλάδα κατανοεί ότι έπρεπε να δοθεί μια δύσκολη μάχη για να αλλάξουν η συμφωνία και ο δρόμος της λιτότητας».

«Ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη είναι η σωστή και ότι έπρεπε να δοθεί μάχη να αλλάξει η Ευρώπη, αλλά παράλληλα η Ελλάδα να παραμείνει σε αυτήν», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον» και πρέπει να «να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης να αλλάξουμε το κοινό μας σπίτι».

Καλύτερος συντονισμός μεταξύ υπουργών και των όσων συμμετέχουν με συγκεκριμένη ευθύνη στην εφαρμογή τωΣν συμφωνηθέντων πολιτικών αλλά και απολογισμός πεπραγμένων σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτελούν βασικά στοιχεία, που θα επαναλάβει ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ θα ξεκαθαρίσει πως  λόγω της δεδομένης κατάστασης της χώρας, δεν επιτρέπεται να διαπιστωθεί χρονοτριβή με πρόσχημα τη γραφειοκρατική πρακτική του Δημοσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News