Ειδήσεις

"Όχι" στην αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης στη Χερσόνησο

Αντίθετη στην τροποποίηση του τιμολογίου της ΔΕΥΑ Χερσονήσου στην παρούσα αντίξοη οικονομική συγκυρία, κάνοντας λόγο για «παράβαση του νόμου», δηλώνει η παράταξη της "Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών Χερσονήσου", που στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισε την απόφαση.

Μάλιστα, η δημοτική παράταξη και ο επικεφαλής της κ. Γ. Σέγκος προσέφυγαν διοικητικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία με την υπ. Αριθ. 10807/15-9-2015 απόφασή της ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο κ. Σέγκος, «με την υπ. Αριθ. 276/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου επεβλήθη υπέρμετρη αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης σχεδόν σε όλες τις δημοτικές ενότητες (Χερσόνησος, Ανάληψη, Γούβες, Επισκοπή) και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1/1/2015.

Με την παραπάνω απόφασή του ο Δήμος Χερσονήσου κατήργησε το ειδικό τέλος 80% επί της αξίας κατανάλωσης νερού ύδρευσης του Ν. 1069/80 και το ενσωμάτωσε στην τιμή του νερού. Επιπλέον, δε, επιβάρυνε το λογαριασμό ύδρευσης με πρόσθετο χρηματικό ποσό αναδρομικά από 1/1/2015.

Η παράταξή της "Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών Χερσονήσου", με επικεφαλής τον Γιάννη Σέγκο, δε στήριξε την ανωτέρω τροποποίηση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΧ στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς ήταν ξεκάθαρες οι υπέρμετρες, σε ορισμένες περιπτώσεις άνω του 70-80%, αυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης στην παρούσα αντίξοη οικονομική συγκυρία καθώς και η παράβαση του νόμου.

Κατόπιν των ανωτέρω το μέλος της παράταξής και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ Κασαπάκης Ιωάννης άσκησε ειδική διοικητική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία με την υπ. Αριθ. 10807/15-9-2015 απόφασή της ακύρωσε την ανωτέρω 276/15 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, καθώς παραβίαζε το άρθρο 11 του Ν. 1069/80 καθώς και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου».

Σχόλια