Ειδήσεις

"Υιοθέτησαν" τρεις χώρους πρασίνου για να τους δώσουν ζωή

Την έμπρακτη αγάπη τους για την πόλη και το περιβάλλον έδειξαν τρεις Ηρακλειώτες που υπέγραψαν συμφωνητικό με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου για την "υιοθεσία" κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Στόχος ο καθαρισμός, η φύτευση λουλουδιών και φυτών, και όχι μόνο, που θα ομορφύνουν και θα δώσουν ζωή στα πάρκα, τα οποία μέχρι σήμερα δε χρήζουν της ανάλογης φροντίδας από τους αρμοδίους λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ο κ. Θεόδωρος είναι ένας από τους τρεις εθελοντές Ηρακλειώτες που υπέγραψαν, στο γραφείο του αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, συμφωνητικό για την υιοθεσία κοινοχρήστων χώρων πρασίνου.

Ο συνταξιούχος υιοθέτησε το πάρκο που βρίσκεται στην πλατεία Σινάνη, το οποίο θα καθαρίζει τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα, ενώ παράλληλα θα μπορεί να φυτεύει λουλούδια στα παρτέρια, να φροντίζει τα φυτά του πάρκου με δικά του μέσα και να κουρεύει το χλοοτάπητα.

Ήδη, ο κ. Θεόδωρος προχώρησε στις αναγκαίες εργασίες, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά.

Το παρκάκι στη λεωφόρο Κνωσού υιοθέτησε ένας άλλος Ηρακλειώτης, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή.

Ευαίσθητος και ο ίδιος σε ζητήματα καθαριότητας και περιβάλλοντος, καλεί τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν μέσω του εθελοντισμού προς αυτή την κατεύθυνση.

Βάσει του συμφωνητικού, ο Δήμος αναλαμβάνει την παροχή νερού και ρεύματος, την αποκατάσταση ζημιών από βανδαλισμούς, την αποκομιδή των απορριμμάτων, την παροχή λιπασμάτων και όποτε είναι εφικτό την παροχή φυτικού υλικού, όπως εποχικά άνθη, δέντρα και θάμνους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης προτρέπει τους Ηρακλειώτες να γίνουν εθελοντές, ακολουθώντας το παράδειγμα των συμπολιτών μας που θα αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους για πράσινες δράσεις και πινελιές, για ένα ακόμη πιο πράσινο Ηράκλειο.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια