Ειδήσεις

Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου η παραίτηση Δ. Καμμένου

Στο επίκεντρο και του διεθνούς Τύπου βρίσκεται η παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου, με την Die Welt να τιτλοφορείται "Από την πρώτη ημέρα ο Τσίπρας χάνει ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου", επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για μια ντροπιαστική αρχή για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.

Μετέπειτα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως ο Δημήτρης Καμμένος είχε αποδοκιμάσει τον Ιούνιο τις συγκεντρώσεις του "Μένουμε Ευρώπη" χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και παραποιώντας τη χαρακτηριστική φράση που υπάρχει στην επιγραφή της πύλης εισόδου του.

Εντούτοις, όπως αναφέρει η Die Welt, τέσσερις πολιτικοί των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους οποίους ανήκει και ο Δημήτρης Καμμένος, εξακολουθούν να συμμετέχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

«Η πρώτη παραίτηση έπειτα από 12 ώρες», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine, σημειώνοντας ότι το νέο Υπουργικό Συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα δεν άντεξε ούτε μία ημέρα χωρίς φθορά.

Με παρόμοια τίτλο - "Υπουργός παραιτείται έπειτα από μόλις 12 ώρες" - και το σχετικό άρθρο της Die Zeit, η οποία προσθέτει ότι μόλις αποφάσισε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η οικονομική Handlesblatt, η οποία επισημαίνει ότι ένα σκάνδαλο με αντισημιτικές αναρτήσεις στο Twitter κόστισε τη θέση του στον Δημήτρη Καμμένο.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ήδη πριν από τις εκλογές ότι σκοπεύει να ξανασυνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ., όμως από αυτήν τη συνεργασία προέκυψε μια λάθος αρχή για την κυβέρνηση και μάλιστα την ώρα που πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα δουλειά προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί.

Σχόλια