default-image

Λαϊκή Συσπείρωση: "Όχι στην εκδικητική απόλυση εργαζομένης"

Κρήτη
Λαϊκή Συσπείρωση: "Όχι στην εκδικητική απόλυση εργαζομένης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την απειλή της απόλυσης, έπειτα από οκτώ χρόνια δουλειάς, βρίσκεται μία εργαζόμενη με ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς, η οποία, επειδή αρνήθηκε να παραβιάσει τη σύμβαση που είχε υπογράψει με το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κινδυνεύει με μη ανανέωση της σύμβασής της, όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου.

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στην εργαζόμενη, η δημοτική παράταξη εξηγεί σε ανακοίνωσή της τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη συμβασιούχος «απειλείται με μη ανανέωσης της σύμβασής της», δηλαδή βρίσκεται «αντιμέτωπη με την απόλυση», και καλεί τη ΔΟΠΑΦΜΑΗ και το Δήμο να ανακαλέσουν την προσωρινή απόφαση απομάκρυνσής της.

Όπως υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, «η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ υποχρέωσε τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με ΕΣΠΑ, να εργαστούν σε πόστα διαφορετικά από αυτά που προέβλεπε η σύμβασή τους (ΚΔΑΠ, ποδήλατα, κ.λπ.) μέσα στον Αύγουστο που οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί. Επομένως υπόλογη είναι αυτή και όχι η εργαζόμενη που αντιστάθηκε σε αυτή τη μεθόδευση και τώρα απειλείται με απόλυση.

Τη στιγμή που εκατοντάδες είναι τα παιδιά που θα μείνουν και πάλι φέτος έξω από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Δήμο Ηράκλειου, την ίδια στιγμή αντί η δημοτική Αρχή να φροντίζει για την ύπαρξη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού, προσπαθεί με τερτίπια και μπαλώματα να συντηρήσει με προσωπικό των παιδικών σταθμών άλλες υπηρεσίες, εξίσου σημαντικές. Και αντί να απολογηθεί γι' αυτό, φροντίζει να "απαλλαγεί" από εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί «τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ αλλά και το δήμαρχο:

* Να ανακαλέσουν την προσωρινή τους απόφαση να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της η εργαζόμενη, που της επιδόθηκε στις 21-9.

* Να συγκληθεί άμεσα Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ που είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει για την υπόθεση αυτή.

* Να μην απολυθεί η εργαζόμενη».

Τέλος, η δημοτική παράταξη ζητά μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με τέτοια προγράμματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News