default-image

Μία ακόμα δράση από το Πενταμόδι για τη στήριξη ΑμεΑ

Κρήτη
Μία ακόμα δράση από το Πενταμόδι για τη στήριξη ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντί να πάμε στην ανακύκλωση τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να τα συγκεντρώσουμε κατά μεγάλο αριθμό και όταν μαζέψουμε πολλά, να τηλεφωνήσουμε στο μέλος της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταμοδίου Δημοσθένη Μαράκη, να του τα δώσουμε και να ξέρουμε ότι αυτά θα "δώσουν" στήριξη και ζωή σε συνανθρώπους μας, άτομα με ειδικές ανάγκες, που έχουν τη δική μας ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Είναι για τις ανάγκες του Συλλόγου "Δικαίωμα στη Ζωή". Είναι και για τη δημιουργία Κέντρου ΑμεΑ του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Θραψανό. Είναι στην κυριολεξία αυτό που λέμε... για καλό σκοπό!

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταμοδίου συνεχίζει την προσπάθεια συλλογής πλαστικών καπακιών για τις ανάγκες του Συλλόγου "Δικαίωμα στη Ζωή". Αν κάποιος έχει διαθέσιμα καπάκια, μπορούμε να τα μαζέψουμε μετά από σχετικό μήνυμα στο inbox του facebook, από την προσωπική σελίδα ή τη σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταμοδίου.

Ο Δημοσθένης Μαράκης ζητάει από κάθε άνθρωπο που έχει τη διάθεση να βοηθήσει να επικοινωνήσει μαζί του στο τηλέφωνο 6936/797.020. Και προφανώς, μπορούμε όλοι.

Μάλιστα από χθες, πρώτη μέρα ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αφίσας για την υπόθεση αυτή, δεκάδες άνθρωποι και φορείς τηλεφώνησαν και κάλεσαν τον κ. Μαράκη να παραλάβει τα καπάκια τους.

«Εμείς συνεχίζουμε»

«Η προσπάθειά μας γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης για τη συλλογή καπακιών για το "Δικαίωμα στη Ζωή"», εξηγεί ο Δημοσθένης Μαράκης. «Είναι η δεύτερη δράση που κάνουμε φέτος. Η πρώτη έγινε πριν από περίπου 20 μέρες με την προβολή κινηματογράφου στο Δήμο Ηρακλείου και θεατρική παράσταση από την Περιφέρεια Κρήτης, όπου αντί εισιτηρίου συλλέξαμε τρόφιμα για το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο», προσθέτει στην εφημερίδα μας.

«Ήδη είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει, διότι ήδη πρώτη μέρα σήμερα (σ.σ. χθες) και έχουμε πάνω από 10 τηλεφωνήματα, από την Ιεράπετρα μέχρι το Καστέλι Πεδιάδος, από όλα τα σημεία τα Ηρακλείου, από δημοτικά σχολεία, από ανθρώπους που είτε συνέλεγαν μόνοι τους καπάκια, είτε για λογαριασμό κάποιου άλλου. Με καλούν να μαζέψω τα καπάκια αυτά για λογαριασμό του συλλόγου και να τα διαθέσω για το "Δικαίωμα στη Ζωή". Νομίζω ότι η ανταπόκριση είναι πέρα από κάθε προσδοκία».

Αγοράζουν αμαξίδια

«Τα καπάκια πάνε προς ανακύκλωση. Πληρώνονται για το βάρος τους και η πληρωμή αυτή αντιστοιχεί σε ένα ποσό που χρησιμοποιείται για την αγορά αμαξιδίου ΑμεΑ», όπως λέει ο κ. Μαράκης. «Δηλαδή εμείς δεν παίρνουμε χρήματα. Η Εταιρεία Ανακύκλωσης, σε αντάλλαγμα του πλαστικού που της παραδίδουμε, αγοράζει και μας δίνει ένα αμαξίδιο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Και επειδή ταυτόχρονα είμαι και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπηρία, να σας πω ότι πέρυσι συλλέξαμε μια μεγάλη ποσότητα από καπάκια, πάλι, που παραδώσαμε στο Νερό Ζαρός, που συνέλεγε καπάκια για έναν άλλο σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Και είναι κάτι που είναι ευρέως διαδεδομένο από πάρα πολύ κόσμο, ενώ πέρα από την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη δράσης έχει πάρει και τη μορφή κοινωνικής ανταπόδοσης και κοινωνικής ευθύνης του καθενός».

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News