Ειδήσεις

Δύο γυναίκες πίσω από σωρεία κλοπών σε Ηράκλειο-Λασίθι

Μέσα σε ένα τετράμηνο είχαν... γδύσει στην ανατολική Κρήτη πάνω από 15 νοικοκυραίους που άφηναν ξεκλείδωτα τα σπίτια τους, αλλά και καταστηματάρχες, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Με αδυναμία ακόμη και στα οινοπνευματώδη ποτά, δύο γυναίκες από τη βόρεια Ελλάδα, ηλικίας 21 και 50 ετών, κρύβονταν πίσω από σωρεία κλοπών-διαρρήξεων σπιτιών και καταστημάτων τόσο σε Ηράκλειο όσο και στο Λασίθι. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 17 υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής. Μόνο τα χρήματα και τα κοσμήματα που περιλαμβάνονταν στην πλούσια λεία τους ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Η εξιχνίαση όλων των περιπτώσεων έγινε μόλις χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου μετά από εμπεριστατωμένη προανάκριση και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων.

Όπως προέκυψε και σύμφωνα με τα μέχρι χθες στοιχεία, η παράνομη δράση των δύο γυναικών διήρκεσε ένα τετράμηνο.

Οι δύο... χρυσοδάκτυλες από τον περασμένο Μάρτιο έως και τον Ιούνιο είχαν διαπράξει συνολικά 17 κλοπές-διαρρήξεις και μια απόπειρα κλοπής σε σπίτια και καταστήματα σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου, του δήμου Χερσονήσου και του δήμου Αγίου Νικολάου.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες ενεργούσαν με τον ίδιο τρόπο δράσης. Όταν εισέρχονταν σε σπίτια αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ στα καταστήματα με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερναν να αφαιρέσουν διάφορα είδη, κυρίως οινοπνευματώδη ποτά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής χρημάτων και κοσμημάτων συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Όσον αφορά στα χρήματα που έκλεψαν, αυτά ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 14.100 ευρώ, ενώ τα αφαιρεθέντα κοσμήματα ανέρχονται στη συνολική χρηματική αξία των 201.400 ευρώ, καθώς και τα οινοπνευματώδη ποτά στην αξία των 140 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, συνεχίζεται.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια