default-image

Στήριξη ζητούν από την κυβέρνηση οι παραγωγικοί φορείς

Κρήτη
Στήριξη ζητούν από την κυβέρνηση οι παραγωγικοί φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα βρίσκονται μικρομεσαίοι, επαγγελματοβιοτέχνες και εργαζόμενοι, αναμένοντας από την κυβέρνηση το σχεδιασμό και τα ισοδύναμα μέτρα που θα τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φοροκαταιγίδας που έρχεται, καθώς για την είσπραξη των 3 δισ. ευρώ που απομένουν από την πρώτη δόση του δανείου θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα δύο δέσμες μέτρων, μεταξύ των οποίων το Ασφαλιστικό και οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

«Η πορεία θα είναι ανηφορική, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να σχεδιάσουμε, και υπάρχει αυτή η θέληση του λαού, που αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Στο ερώτημα για τα μέτρα του Μνημονίου είπε: «Δεν είναι ορίζοντάς μας το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα, ο ορίζοντάς μας πρέπει να είναι ένα σχέδιο για την κοινωνία».

Ήδη οι παραγωγικοί φορείς και σε τοπικό επίπεδο συντονίζουν τη δράση τους, ζητούν επιτακτικά συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και ετοιμάζουν ένα θερμό απεργιακό μέτωπο αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Γ. Πολιουδάκης: «60 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα στη χώρα»

«Τα λουκέτα κάθε μέρα είναι 60 σε όλη τη χώρα. Ο τζίρος έχει κάνει βουτιά. Τα ανακουφιστικά μέτρα πρέπει να έρθουν σήμερα. Οι μικρομεσαίοι είναι διαλυμένοι», επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Γιώργος Πολιουδάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Β. Καρκανάκης: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στην αγορά»

Την απαισιοδοξία του καταγράφει το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Καρκανάκης στέλλοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πως η όποια βοήθεια πρέπει να έρθει σήμερα.

Στ. Βοργιάς: «Περιμένουμε την αντιμετώπιση της ανεργίας»

«Περιμένουμε τη στήριξη για την οποία δεσμεύτηκαν. Για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Θα μας βρουν απέναντί τους», η θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά.

Γ. Τζωρτζάκης: «Μας έταξαν φοροελαφρύνσεις, αλλιώς αφανιζόμαστε»

«Απαιτούν από εμάς εκείνοι που απέναντί μας είναι ανακόλουθοι με τις δεκάδες δεσμεύσεις τους και τις εκκρεμότητες που δημιούργησαν. Περιμένουμε πρωτίστως την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεών τους», είπε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Γ. Χατζηδάκης: «Οι εγγραφές στα φροντιστήρια μειώθηκαν 20%-30%»

Απογοητευμένοι οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Palso Γιώργο Χατζηδάκη να λέει ότι, με την έναρξη λειτουργίας τους τη νέα σχολική χρονιά και την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, οι εγγραφές στις τάξεις των νέων μαθητών μειώθηκαν σε ποσοστό 20 με 30% σε επίπεδο Ηρακλείου.

Στο ίδιο ποσοστό και η πτώση στις επανεγγραφές παλιών μαθητών, που πλέον στρέφονται στα ιδιαίτερα. Την Κυριακή η συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News