Ειδήσεις

Αλ. Τσίπρας: Αναγκαία η αλλαγή των ισορροπιών στην Ευρώπη

Είναι αναγκαίο να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skai Italia.

Χρειαζόμαστε, υπερθεμάτισε χαρακτηριστικά, μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομάδας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι υποστήριξε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι θεωρεί πως ο κόσμος στην Ελλάδα κατανοεί ότι έπρεπε να δοθεί μια δύσκολη μάχη για να αλλάξει η συμφωνία και ο δρόμος της λιτότητας.

Ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, κατανοεί ότι η απόφαση να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη είναι η σωστή και ότι έπρεπε να δοθεί μάχη να αλλάξει η Ευρώπη.

«Ο λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον» επανέλαβε, τονίζοντας ότι «πρέπει να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης για να αλλάξουμε το κοινό μας σπίτι». «Πρέπει να παλέψουμε μαζί να αλλάξουμε τις ισορροπίες και να φτιάξουμε ένα κοινό μέλλον για τους λαούς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι ένας «καλός φίλος» με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις, παρά τις κάποιες διαφωνίες.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει και γι' αυτό μαζί με την Ελλάδα, θα πρέπει να παλέψουν για να αλλάξουν τις ισορροπίες στην Ευρώπη.

Σχόλια