default-image

Συνάντηση για εντατικότερους ελέγχους

Κρήτη
Συνάντηση για εντατικότερους ελέγχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου του πρόεδρου του ΕΚΗ συν. Βοργιά Στέλιου, με τον διοικητή της Τροχαίας κ. Χρυσό Εμμ. και τα Προεδρεία των  Σωματείων Επαγγελματιών Οδηγών (Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών Ν. Ηρακλείου, Σωματείο Εργαζομένων Αστικών Λεωφορείων Ηρακλείου Κρήτης, Σωματείο Οδηγών Ταξί Ν. Ηρακλείου, Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "Ο ΕΡΜΗΣ", Σωματείο Εργαζομένων Έτοιμου Σκυροδέματος Ν. Ηρακλείου, Σωματείο Εργαζομένων Οδηγών με Δίκυκλο Όχημα Ν. Ηρακλείου), όπου και έθεσαν μια σειρά ζητημάτων όπως η μαύρη εργασία, η ασφάλεια εργαζομένων και η ασφάλεια του μεταφερόμενου κοινού.

Το ΕΚΗ καθώς και τα σωματεία των επαγγελματιών οδηγών ζήτησαν από τον διοικητή της Τροχαίας στοχευόμενους και εντατικότερους ελέγχους, στα σχολικά Λεωφορεία, στα μηχανήματα για χωματουργικές και μεταφορικές εργασίες, μηχανάκια διανομής (delivery), τουριστικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ταξί κ.λπ. με σκοπό την καταπολέμηση μαύρης και ανειδίκευτης εργασίας (οδηγοί χωρίς το απαιτούμενο δίπλωμα και ανασφάλιστοι), τον έλεγχο για εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα σχολικά λεωφορεία, την υπεραπασχόληση (οδηγοί απασχολούνται 14 και 16 ώρες συνεχόμενα στο τιμόνι!) καθώς και ζητήματα που αφορούν την κυκλοφοριακή κατάσταση της πόλης του Ηρακλείου και της εν γένει περιοχής, στάσεις αστικών υπεραστικών ΚΤΕΛ, κ.λπ.

Το ΕΚΗ ευχαριστεί τον διοικητή της Τροχαίας κ. Χρυσό Εμμανουήλ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα των σωματείων αλλά και για το ενδιαφέρον για την επίλυση όσο των δυνατών περισσότερων ζητημάτων που του τέθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News