Ειδήσεις

"Αμείλικτοι" με τα φαινόμενα υπέρβασης εξουσίας

Μήνυμα στους αστυνομικούς που ξεπερνούν τα όρια έστειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μακρυδημήτρης άφησε αιχμές για τη φυσική ηγεσία του σώματος λέγοντας ότι «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, σκοπός δεν είναι να κάνουμε πόλεμο και μάχες στήθος με στήθος αλλά να υπάρχει στρατηγική και σκέψη στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Από την πλευρά του και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας σε συζήτηση με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «δε θέλουμε καταστάσεις υπέρβασης του νόμου και των αξιών της κοινωνίας», συμπληρώνοντας με νόημα σε ό,τι αφορά κυρίως στην ατιμωρησία ανάλογων φαινομένων ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε αυτά τα φαινόμενα υπέρβασης καθήκοντος, όχι με ΕΔΕ που ποτέ δεν τελειώνουν».

Μήνυμα Πανούση

Κι ενώ αυτά συνέβαιναν στην παραλαβή του υπουργείου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης είπε «αντίο», μέσω facebook, αλλά όχι οριστικό, σε ένα μήνυμα με πολλούς φανερούς αλλά και κρυφούς αποδέκτες.

Υπό τον τίτλο «Σχέσεις ψυχής και τιμής», ο πρώην υπουργός ευχαριστεί όσους τον στήριξαν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους στους επτά μήνες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και καταλήγει: «Ένας κύκλος έκλεισε. Χίλιοι άλλοι θ' ανοίξουν. Προχωράμε».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σχέσεις ψυχής και τιμής

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με στήριξαν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους τούς επτά μήνες της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει την αποτίμηση του έργου μας. Τα σωστά και τα λάθη αξιολογούνται καθημερινά από το ίδιο το Σώμα, από την Κοινωνία και θα κριθούν οριστικά από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι με τόσους φίλους, με τέτοια ανθρώπινη ζεστασιά, με τέτοια αίσθηση κοινωνικού χρέους, με τέτοιο ψυχικό δόσιμο, με τέτοιο συμβόλαιο τιμής δύσκολα θα χαθούμε.

Ένας κύκλος έκλεισε. Χίλιοι άλλοι θ' ανοίξουν.

Προχωράμε».

Σχόλια