default-image

"Καρφιά" Μητσοτάκη για τις απομακρύνσεις Πανούση-Νικολούδη

Ελλάδα
"Καρφιά" Μητσοτάκη για τις απομακρύνσεις Πανούση-Νικολούδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα "καρφιά" του έριξε ο βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας αναφορά στους κ. Πανούση και κ. Νικολούδη διερωτώμενος «σε τι συμπέρασμα πρέπει να καταλήξει κανείς όταν ο αρμόδιος υπουργός για τη διαφθορά, ένας καταξιωμένος εισαγγελέας, απομακρύνεται;».

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «η κυβέρνηση ανακοινώθηκε νύχτα γιατί δεν αντέχει το φως της ημέρας. Μιλάμε για την ανακύκλωση προσώπων που έχουν δώσει δείγματα γραφής. Θεωρώ απώλεια το γεγονός ότι έφυγε ο κ. Πανούσης αλλά και ο κ. Νικολούδης. Σε τι συμπέρασμα πρέπει να καταλήξει κανείς όταν ο αρμόδιος υπουργός για τη διαφθορά, ένας καταξιωμένος εισαγγελέας, απομακρύνεται;».

Αναφορικά με τις κινήσεις του και την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «έχω πολύ ξεκάθαρη άποψη για το τι θέλω να κάνω αν εκλεγώ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και θεωρώ ότι δεν υπήρχε λόγος να καθυστερήσω την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου. Αν κανείς είναι αποφασισμένος και ξέρει τι θέλει, βγαίνει και το λέει. Οι εκλογές έγιναν, υπάρχει μια κυβέρνηση σταθερή και όσο πιο γρήγορα επιλυθεί η εκκρεμότητα της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας τόσο καλύτερο θα είναι για το κόμμα».

«Τα πρόσωπα παίζουν το ρόλο τους και δίνουν το στίγμα στη μορφή που θα πάρει η Νέα Δημοκρατία. Αλλιώς δε θα κάναμε ψηφοφορία, θα κάναμε κλήρωση», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως «η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα reboot για να μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα εποχή».

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις κινήσεις του κ. Μεϊμαράκη είπε πως «κατέβαλε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και ήταν τολμηρή η απόφασή του να αναλάβει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε έναν καλό προεκλογικό αγώνα και θα πρέπει να είμαστε όλοι υπόχρεοι. Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Φυσικά έχει το δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιος».

«Παρότι προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, θέλω μια Νέα Δημοκρατία όπου θα προχωράει ο καθένας με βάση την αξία του και όχι με βάση την όποια συγγένεια έχει με μια γνωστή πολιτική οικογένεια. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην πολιτική ήξερα ότι ένα μεγάλο όνομα είναι πλεονέκτημα αλλά αγωνίζομαι ώστε να έχουν τις ίσες ευκαιρίες και όσοι δεν είχαν το πλεονέκτημα του ονόματος. Ένα βαρύ όνομα στη συνέχεια γίνεται μειονέκτημα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τιμώ την ιστορία της οικογένειάς μου και τιμώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αν κάναμε ένα σφάλμα κατά την προεκλογική περίοδο είναι ότι πάλι κοιτάξαμε πίσω. Πρέπει να δούμε πως θα ανοίξει η Νέα Δημοκρατία για να έρθει νέος κόσμος, πως θα μπει οξυγόνο στο κόμμα μας και πως θα ανανεωθούν όχι μόνο τα στελέχη αλλά και οι ιδέες της», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να κινείται από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί. Αυτός είναι ο χώρος που πρέπει να καλύψει η Νέα Δημοκρατία. Οι ταμπέλες αυτές ίσως έχουν μικρότερη αξία σήμερα από ότι είχαν στο παρελθόν», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως «ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επιβολή του νόμου και της τάξης είναι δεξιές, κεντρώες ή αριστερές πολιτικές; Εγώ αυτοπροσδιορίζω τον εαυτό μου ως κεντροδεξιό, πιστεύω όμως ότι σε ζητήματα νόμου και τάξης κανένα κόμμα δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι πιο τολμηρή και πιο προχωρημένη στα ζητήματα ατομικών ή κοινωνικών δικαιωμάτων. Αν ασκώ μια κριτική στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι προσπαθήσαμε να λειάνουμε τις γωνίες μας σε τέτοιο βαθμό ώστε να είμαστε αρεστοί σε όλους. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να είναι αρεστό σε όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News