default-image

30 Οκτώβρη εγκαινιάζεται η Παγκρήτια Έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Κρήτη
30 Οκτώβρη εγκαινιάζεται η Παγκρήτια Έκθεση στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 30 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Παγκρήτιας Έκθεσης "Κρήτη η μεγάλη συνάντηση" στη Θεσσαλονίκη, όπου παραγωγοί, μεταποιητές, επιχειρηματίες της Κρήτης θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν και να προωθήσουν τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού, τις υπηρεσίες αλλά και το τουρισμό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Νοεμβρίου 2015 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάστηκε η έκθεση και οι στόχοι της, από την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενούς τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη και τον οργανωτή-εκπρόσωπο της έκθεσης Νεκτάριο Σερμάκη.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενούς τομέα Θεανώ Βρέντζου, «η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, αποτελούν ένα σημαντικό επιχειρηματικό-εξαγωγικό σταυροδρόμι της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Είναι μια πολύ σημαντική έκθεση που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες της Κρήτης, στους παραγωγούς, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, να προωθήσουν τα κρητικά προϊόντα και στη μεγάλη αγορά της Μακεδονίας. Στηρίζουμε τέτοια σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα που προβάλλουν και προωθούν τα προϊόντα του νησιού στην εσωτερική και διεθνή αγορά».

Ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό εμπορικό, επιχειρηματικό γεγονός που μεταφέρεται μετά την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στηρίζουν πάντα τέτοιες προσπάθειες οι οποίες προβάλλουν και προωθούν τα κρητικά ποιοτικά τυποποιημένα προϊόντα. Είναι πολύ σημαντικό το νέο αυτό εγχείρημα, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς και στους επιχειρηματίες να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα και να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό της Βόρειας Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων».

Από την πλευρά του ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης είπε πως «η "καρδιά" της Κρήτης θα χτυπά δυνατά από 30 έως 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία. Εκεί θα δοθεί η δυνατότητα στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Επίσης στοχευμένοι αγοραστές να επισκεφτούν την έκθεση για να συμπράξουν συνεργασίες με τους Κρήτες παραγωγούς και μεταποιητές. Η έκθεση αυτή μετά τις 3 επιτυχημένες εκθέσεις που έχουμε κάνει στην Αθήνα έρχεται σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, που θα εμπλουτιστεί και με άλλες εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν παράλληλα τον πολιτισμό και την κρητική διατροφή».

Στόχος των διοργανωτών είναι να γευτούν και να προμηθευτούν οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας τα υψηλής διατροφικής αξίας κρητικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές και να φέρουν σε επαφή τις κρητικές επιχειρήσεις με τους χονδρεμπόρους της ευρύτερης περιοχής συνάπτοντας σχέσεις συνεργασίας.

Επιπρόσθετα, να τοποθετήσουν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σημεία πώλησης στη Βόρεια Ελλάδα, κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην περιοχή της Μακεδονίας και να προωθήσουν το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, γνωστοποιώντας τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτει η Κρήτη και να ενισχυθεί ως ιδανικός τουριστικός προορισμός δώδεκα μήνες το χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News