default-image

Ο Άσαντ συνεχίζει να βομβαρδίζει την Παλμύρα

Κόσμος
Ο Άσαντ συνεχίζει να βομβαρδίζει την Παλμύρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν από την συριακή πολεμική αεροπορία στην Παλμύρα, πόλη της κεντρικής Συρίας που ελέγχει η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, τουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιπλέον, είκοσι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ έχουν ενισχύσει εδώ και μια εβδομάδα τις επιθέσεις στην περιοχή της Παλμύρας, που είναι παγκοσμίως γνωστή για την αρχαία πόλη της μέσα στη συριακή έρημο.

Οι συριακές δυνάμεις επιδιώκουν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του ΙΚ. που πήραν τον έλεγχο της πόλης στις 21 Μαΐου προχωρώντας στη συνέχεια σε γρήγορες εκτελέσεις και σε μεγάλες καταστροφές των αρχαιολογικών θησαυρών της που περιλαμβάνονται στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας, 50 τζιχαντιστές και 21 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς του συριακού στρατού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη χώρα αυτή που μαστίζεται από τον πόλεμο εδώ και τεσσεράμισι χρόνια.

Η κλιμάκωση των μαχών επηρεάζει σκληρά τους αμάχους. Γιατρός ο οποίος εργάζεται σε πρόχειρο νοσοκομείο επί του πεδίου, έκανε λόγο  για έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα πολλοί τραυματίες να υποκύπτουν στα τραύματά λόγω των ελλείψεων.

Άλλοι, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί σε πόλεις που ελέγχει το Ι.Κ., όπως η «πρωτεύουσά» του, Ράκα, στη βόρεια Συρία, ήταν επίσης στόχος των αεροπορικών επιδρομών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News