Ειδήσεις

Έως 10 Οκτώβρη το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Ηράκλειο

Ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη το Κοινωνικό Φροντιστήριο που θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα του Δήμου Ηρακλείου στα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα και στην Κοινότητα των Βασιλειών.

Όπως είπε η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Καναβάκη μιλώντας στο Ράδιο 9,84, το Κοινωνικό Φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές του γυμνασίου-λυκείου και ήδη 60 καθηγητές έχουν δηλώσει ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ενδεικτικά πέρυσι μόνο σε ένα δημοτικό διαμέρισμα, όπου και λειτουργούσε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, παρακολούθησαν τα μαθήματα 80 μαθητές.

Αναφορικά με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, εκπαιδευτικών και μαθητών, η αντιδήμαρχος διευκρίνισε πως αρχικά δίνεται η 25η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει ο μπούσουλας για την έναρξη των μαθημάτων, ωστόσο οι παραπάνω μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλη τη σχολική περίοδο.

Τέλος, επισήμανε πως έχουν ενημερωθεί και οι διευθύνσεις των σχολείων προκειμένου να διευκολύνουν πληροφοριακά και με μεγάλη προσοχή τις οικογένειες των μαθητών που επιθυμούν να ενταχθούν στο θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Συνάντηση με εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Εντωμεταξύ, συνάντηση με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είχε η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Καναβάκη στη Λότζια χθες, δίνοντας τα «συγχαρητήριά της για την κοινωνική τους ευαισθησία». Όπως έγινε γνωστό, η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις αρχές του Οκτώβρη ενώ η προθεσμία των αιτήσεων εθελοντών εκπαιδευτικών εκπνέει στις 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός νέων εκπαιδευτικών συμμετέχει φέτος στο θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που ο Δήμος Ηρακλείου επεκτείνει και στα 4 δημοτικά διαμερίσματα καθώς και στη δημοτική κοινότητα Βασιλειών, σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση οικογένειες. Χθες το απόγευμα η αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη συναντήθηκε στη Λότζια με τους εθελοντές καθηγητές που δήλωσαν διαθέσιμοι να συνεισφέρουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και να διδάξουν παιδιά γυμνασίων και λυκείων.

Η αντιδήμαρχος τούς ευχαρίστησε επισημαίνοντας ότι «είναι ο κορμός του εγχειρήματος και τους έδωσε συγχαρητήρια για την κοινωνική τους ευαισθησία». Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα 4 δημοτικά διαμερίσματα και η δημοτική κοινότητα Βασιλειών έχουν αναλάβει το συντονισμό και τη λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων.

Έτσι, με στόχο η έναρξη των μαθημάτων να γίνει στις αρχές του Οκτώβρη, συνεχίζονται οι αιτήσεις των εθελοντών εκπαιδευτικών, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία των τεσσάρων κεντρικών δημοτικών διαμερισμάτων και στη δημοτική κοινότητα Βασιλειών. Παράλληλα όμως έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής των μαθητών.

Για επικοινωνία και σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στα E-mail των δημοτικών διαμερισμάτων και στη δημοτική κοινότητα Βασιλειών:

1η Δημοτική Κοινότητα (κεντρική) dimdiam1@heraklion.gr, Τηλ. 2810390108-6937686050

2η Δημοτική Κοινότητα (Ανατολική) dimdiam2@heraklion.gr και marinamargiwtaki@hotmail.com τηλέφωνα: 2810300384-2810244340 -6984353486

3η Δημοτική Κοινότητα (Δυτική) dimdiam3@heraklion.gr και  amaliaantonaki@gmail.com τηλ. 2810370693- 2810370602 - 6940828928

4η Δημοτική Κοινότητα (Νότια) dimdiam4@heraklion.gr και ritsasom@gmail.com , τηλ: 2810231666 - 6976338065

Βασιλειές vasilies@heraklion.gr και kostaki.xrysoyla@gmail.com, τηλ. 2810881367-2810322227- 6948988689

Όπως αποσαφηνίστηκε χθες βράδυ, το επόμενο ραντεβού της αντιδημάρχου Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εμπλεκόμενους στο συντονισμό και λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τις τελευταίες λεπτομέρειες θα γίνει σε κάθε ένα δημοτικό διαμέρισμα ξεχωριστά».

Συνάντηση με προέδρους τοπικών κοινοτήτων

Εξάλλου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Καναβάκη είχε σήμερα συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση.

Η κ. Καναβάκη ενημέρωσε τους προέδρους για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο όπως είπε μπορεί να δεχτεί και μαθητές από τους οικισμούς του δήμου Ηρακλείου.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για τα ζητήματα που προκύπτουν στα σχολεία των περιοχών αυτών και να γίνει καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων για να προχωρήσει ο Δήμος στην επίλυσή τους.

Σχόλια