default-image

Ηράκλειο: Τρίωρη στάση εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Τρίωρη στάση εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίωρη στάση εργασίας προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ. για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του νομού Ηρακλείου «αντιδρώντας στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής Χερσονήσου να εκχωρήσει την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων σε ιδιώτες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε, «η Ομοσπονδία αποφάσισε την κινητοποίηση αυτή μετά και από πρόταση-απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του νομού Ηρακλείου Κρήτης, σε μία προσπάθεια να προασπίσει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου που βάζει στο στόχαστρο η δημοτική Αρχή, επιχειρώντας να εκχωρήσει την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων στους ιδιώτες.

Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα στην τοπική αυτοδιοίκηση που αφορά σε προσπάθεια δημοτικής Αρχής να εκχωρήσει υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες. Καθίσταται λοιπόν ξεκάθαρο σε όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του νομού Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και στους πολίτες, πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ανάθεσης της καθαριότητας στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Η αντίδραση των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι συλλογική και μαζική και για το λόγο αυτό η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλο το προσωπικό των Ο.Τ.Α. του νομού Ηρακλείου να συμμετάσχει δυναμικά στην τρίωρη στάση εργασίας της Παρασκευής, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κατάστημα Γουρνών, στις 9:30 το πρωί, ημέρα και ώρα αποσφράγισης των προσφορών.

Με την παρουσία εκπροσώπων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του νομού Ηρακλείου Κρήτης θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, στις 11 το πρωί στην αίθουσα "Α. Παπανδρέου" στη Λότζια του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του για τα απορρίμματα και να αποκαλύψει τις μεθοδεύσεις της δημοτικής Αρχής να αναθέσει την αποκομιδή και τη μεταφορά τους σε ιδιώτες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News