Ειδήσεις

Επίσκεψη Μητροπολίτη Αυστρίας στον Άγ. Νικόλαο

«Είναι σημαντικό να διαπιστώνουμε, ότι γύρω από τον Μητροπολίτη Αυστρίας και Ουγγαρίας κ. Αρσένιο, δημιουργείται μια σοβαρή φιλελληνική διάθεση της καθολικής εκκλησίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας, το να έχουμε δηλαδή ανθρώπους που μας στηρίζουν στην Ευρώπη σε δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με αφορμή την επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο του Μητροπολίτη Αυστρίας-Ουγγαρίας κ.κ. Αρσενίου, οποίος συνοδεύει αποστολή καθολικών ιερέων από την περιοχή της Βιέννης με επικεφαλής τον Επίσκοπο Aegidius από το Eisenstadt της Αυστρίας.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου με αφορμή την συνάντηση που είχε με τους επίσημους προσκεκλημένους της Ιεράς Μονής Πέτρας & Χερρονήσου στο γεύμα που δόθηκε προς τιμήν των επισκεπτών από τον επιχειρηματία κ. Σπώκο,  ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη που με τις επανειλημμένες επισκέψεις στην περιοχή - πέραν των προσπαθειών του για την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου - προωθεί κατά τον καλύτερο τρόπο, τον θρησκευτικό τουρισμό της περιοχής.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στενή συνεργασία των Μητροπολιτών Πέτρας & Χερρονήσου-Αυστρίας & Ουγγαρίας, τους οποίους χαρακτήρισε ανθρώπους με "ανοικτό μυαλό", που μπορούν να αντιληφθούν τα σημεία των καιρών και πως θα πρέπει να διαχειριστούν το ποίμνιό τους με τα νέα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης, και πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει ουσιαστικά και προς τη μια κατεύθυνση και προς την άλλη.

Σχόλια