default-image

ΑΠΚ στην Κρήτη: Το τουριστικό brand του νησιού στο επίκεντρο

Ελλάδα
ΑΠΚ στην Κρήτη: Το τουριστικό brand του νησιού στο επίκεντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι προορισμοί της Ελλάδας παραμένουν οι ενισχυτές της ταυτότητας μας σε έναν αεικίνητο κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται και προσπαθεί να ομογενοποιήσει κάθε τι διαφορετικό. H μοναδικότητα και τα χαρακτηριστικά στοιχεία τόπων και ανθρώπων αναδεικνύεται ως μονόδρομος.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Επικοινωνία & νέα Δημοσιογραφία" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου φέρνει στο προσκήνιο ό,τι πιο επίκαιρο στα πεδία της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας σε μια τριήμερη συνάντηση με πέντε σχετικά βιωματικά εργαστήρια και μία ημερίδα με θέμα Destination branding & Travel journalism | #CreteTrove που αποτελεί επιστέγασμα της τριήμερης ετήσιας διοργάνωσης του #CreteRetreat2015.

Η Ημερίδα με την Κρήτη ως brand εξαιρετικού ενδιαφέροντος, ως έναν απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό και ταυτότητα, ξεδιπλώνεται κι αναδεικνύεται στο Ηράκλειο στις 3 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο "Αστόρια" και ώρα 18:00.

Ειδικότερα, με το Destination Branding και Travel Journalism παρέχεται στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να κατανοήσουν δύο μείζονες τομείς της σύγχρονης επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με την σημαντικότερη ελληνική και κυπριακή "βιομηχανία" που είναι ο τουρισμός. Αλλά και με την εικόνα, ταυτότητα, απήχηση και ισχύ (soft power) της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

Το #CreteRetreat2015 θα εστιάσει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Κρήτης ως brand, αλλά και κυρίως ως τόπου με ιδιαίτερη ταυτότητα, εικόνα και φυσιογνωμία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης μέσα από πέντε βιωματικά εργαστήρια, όπου συμμετέχουν επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, καθώς και μία ημερίδα/συζήτηση με τους ειδικούς του κλάδου και τους κοινωνικούς εταίρους.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, στην ημερίδα με θέμα Destination branding & Travel Journalism #CreteTrove, θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), Αντώνης Δημητρίου, ο ειδικός σε θέματα destination branding, Παναγιώτης Παπουτσάκης, και η δημοσιογράφος Σίσσυ Παπαδογιάννη. Στη συζήτηση θα παρέμβει ο δημοσιογράφος, Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Συντονίζει ο επικοινωνιολόγος Βασίλης Μουρδουκούτας.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα κατευθύνουν οι: Κατερίνα Διαμαντάκη - επικοινωνιολόγος, Διδάσκουσα ΑΠΚΥ, Λήδα Τσενέ - επικοινωνιολόγος, διδάσκουσα ΑΠΚΥ, Μπέττυ Τσακαρέστου - επ. καθηγήτρια Πάντειο Παν/μιο, Βασίλης Μουρδουκούτας - επικοινωνιολόγος, διδάσκων ΑΠΚΥ, Σοφία Νικολαΐδου - συγγραφέας, Παναγιώτης Θεμιστοκλέους - βιβλιοθηκονόμος ΑΠΚΥ, Νίκος Σμυρναίος - διδάσκων ΑΠΚΥ και Παν/μιου Τουλούζης, Βάλια Καϊμάκη - Δημοσιογράφος, διδάσκουσα ΑΠΚΥ, και Αθανάσιος Σαμαράς - επικοινωνιολόγος, Διδάσκων ΑΠΚΥ και ΠΑ.ΠΕΙ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΑΚΠ "καινοτόμος θεσμός του ΜΠΣ "Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία" του ΑΠΚΥ, #retreat - δηλαδή η ετήσια συνάντηση φοιτητών, αποφοίτων και διδασκόντων που σηματοδοτεί την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς - με πολλούς επίσημους προσκεκλημένους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, αναδεικνύει φέτος τα τέταρτά του γενέθλια από την Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Astoria Capsis στο κέντρο του Ηρακλείου, με πολύ destination branding & travel journalism.

Για να φανταστούμε μαζί πώς είναι να αναδεικνύουμε έναν τόπο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και να ζήσουμε παράλληλα για τρεις μέρες σαν Κρητικοί με γεύσεις και εικόνες της πόλης του Ηρακλείου.

Το #CreteRetreat2015 υπόσχεται να είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία, γιατί μέσα και έξω από τις αίθουσες, όλα θα είναι Κρήτη! Κοπιάστε!"

Αναλυτικό πρόγραμμα, αφίσα και πληροφορίες για live σύνδεση στην ιστοσελίδα του #CreteRetreat2015 http://tinyurl.com/creteretreat2015

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News