default-image

Η ιστορική Ρομάνα Πορτέλα στην ιδιοκτησία του Δήμου Αγ. Νικολάου

Πολιτισμός
Η ιστορική Ρομάνα Πορτέλα στην ιδιοκτησία του Δήμου Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου αξιοποιώντας την ευκαιρία που έδινε το ειδικό πρόγραμμα απόκτησης σημαντικών διατηρητέων κτιρίων με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο», κατέθεσε πρόταση  η οποία και έγινε αποδεκτή από το Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης & Ενέργειας  για την αγορά ενός ιστορικού κτιρίου του Δήμου: της «Ρομάνας  Πορτέλα» στο Χουμεριάκο, ενός  μνημείου που ανάγεται στην ενετική περίοδο και φιγουράρει στην καταγραφή του Gerola ,με τα βενετσιάνικα μνημεία της Κρήτης.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμο, ήταν απολύτως στοιχειοθετημένη- γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθεί η χρηματοδότηση της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, απόφαση η οποία ελήφθει στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 και κοινοποιήθηκε στον δικαιούχο του χρηματοδοτικού προγράμματος σήμερα (22/9/15).

«Καλούμαστε ανέφερε για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2015, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το εγχείρημα αυτό. Θεωρώ ανέφερε : ότ ιο ιστορικός  Δήμος του Χουμεριάκου αρχίζει ν ΄αποκτά όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη του και θα του δώσουν τη δυνατότητα ν΄αποτελέσει ένα πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος.

 Αντίστοιχες προσπάθεις-πρόσθεσε-αναμένεται  να γίνουν και προς άλλες πλευρές, αναφέροντας χαρακτηριστικά την πρόταση που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου  της Νεάπολης, όπου ανάλογα με τις χρηματοδοτικές προτάσεις που θα προκύψουν στη διαδρομή- όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- θα υπάρξουν αντοίστοιχα αποτελέσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News