default-image

Διπλό πλήγμα σε κυκλώματα εισαγωγής κάνναβης

Κρήτη
Διπλό πλήγμα σε κυκλώματα εισαγωγής κάνναβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλό ισχυρό πλήγμα σε κυκλώματα που εισάγουν κάνναβη στην Κρήτη πέτυχε μέσα στις τελευταίες 48 ώρες η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου μπλοκάροντας τη διακίνηση 11 κιλών χασίς που έφτασαν με πλοία της γραμμής, με στόχο τον ανεφοδιασμό της αγοράς.

Πάνω από έξι κιλά ναρκωτικά περιείχε η βαλίτσα που κρατούσε στα χέρια του βγαίνοντας από το πλοίο της γραμμής τα ξημερώματα ένας 43χρονος από το Μυλοπόταμο ο οποίος εγκλωβίστηκε στη έξοδο του λιμένα όπου φαίνεται να περίμενε κάποιο άτομο για να παραδώσει τη βαλίτσα με το βαρύ και πολύτιμο περιεχόμενο.

Η ποσότητα που βρήκαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών κοστολογείται στις 90 χιλιάδες ευρώ, καθώς η τιμή του χασίς είτε πρόκειται για ντόπιο είτε για αλβανικό, έχει εκτοξευτεί στα 15 € ανά γραμμάριο.

Ο 43χρονος σεσημασμένος για εμπόριο όπλων ο οποίος εμφανίζεται ως επιχειρηματίας και διατηρεί καφετέρια στη Χανιώπορτα πέφτοντας στα χέρια των αστυνομικών ισχυρίστηκε του την έδωσε ένα άλλο άτομο τη στιγμή που έβγαιναν από το πλοίο με την πρόφαση ότι θα πάει στην τουαλέτα.

Ανοίγοντας τη βαλίτσα οι αστυνομικοί βρήκαν εκτός από το φορτίο του χασίς αλβανικής προέλευσης, βρήκαν και δυο πιστόλια με σφαίρες. Ο 43χρονος είναι σεσημασμένος και έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και  εμπόριο όπλων καθώς είχε συλληφθεί την περίοδο των Ζωνιανών καθώς έκρυβε στο σπίτι του τρία βαρέλια με πιστόλια, καλάσνικοφ και χιλιάδες σφαίρες. Στο σπίτι του βρέθηκαν ζυγαριά ακριβείας και μια ατζέντα με ονόματα και σημειώσεις που ερευνούν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών με προσοχή.

Περίπου 24 ώρες νωρίτερα αστυνομικοί της δίωξης είχαν συλλάβει με πανομοιότυπο τρόπο και έναν 22χρονο Αλβανό που έφτασε κουβαλώντας μια βαλίτσα με 5 κιλά χασίς από την Καλαμάτα.

Οι δυο υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους, όμως έρχονται να ενισχύσουν  τις εκτιμήσεις των διωκτικών Αρχών πως η ντόπια καλλιέργεια και διακίνηση χασίς παρουσιάζει μεγάλη υποχώρηση με συνέπεια απανωτές προσπάθειες εισαγωγής αλβανικού χασίς αλλά και την μεγάλη αύξηση της τιμής το χασίς που έχει τριπλασιαστεί. Τα 11 κιλά και 174 γραμμάρια χασίς που κατασχέθηκαν, θα απέφεραν στους διακινητές τους περίπου 165 χιλιάδες ευρώ.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News